Aflata in nordul Africii si cu iesire la Marea Mediterana si Marea Rosie, Egipt este o tara foarte populara in randul turistilor de pretutindeni, iar romanii par a se indragosti tot mai tare de ea in mod iremediabil. Avand capitala la Cairo, Tara Faraonilor este, de departe, un tinut pe care nu il poti rata daca iti propui sa iti duci la urmatorul nivel experientele de turist. Istoria tarii africane este una impresionanta, Egiptul fiind printre cele mai importante si longevive asezari din istoria omenirii.

Chiar daca nu prezinta o clima tocmai prietenoasa cu organismul uman, in tara Faraonilor se poate trai si vizita fara probleme, ba chiar si in deserturile cu nisip fin si soare arzator. Plina de locuri misterioase si de monumente istorice impresionante, Egipt este o tara destul de accesibila pentru turistii romani, astfel ca nu ai niciun motiv sa nu il pui pe lista ta de regiuni demne de a fi vizitate atunci cand iti gandesti urmatoarea vacanta. Iata cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa mergi in Egipt.

Resorturi litorale exceptionale

Avand in vedere climatul calduros de care beneficiaza Egiptul, este evident ca poti face plaja aproape pe tot parcursul anului. Ce e drept, exista si luni in care temperatura maxima nu sare, in medie, de 25 de grade celsius, precum ianuarie, februarie sau decembrie dar, in general, clima este foarte prietenoasa. Poti alege sa iti organizezi un sejur prin early booking in Hughada, fostul sat pescaresc devenit in anii 80 unul dintre centrele turistice esentiale ale tarii. De altfel, pe langa resorturile extraordinare in care te poti caza pentru a te relaxa, poti vizita si bazarul din Dahar. In Hurghada te poti bucura de apa fantastica a Marii Rosii, binecuvantata de natura prin unele dintre cele mai frumoase bariere de corali pe care le poti vedea in intreaga lume. Acolo isi traiesc existenta foarte multe specii de pesti tropicali, dar si alte vietati maritime pe care le poti admira prin intermediul expeditiilor pe mare organizate de localnici.

Capitala Cairo este impresionanta

Orasul Cairo este unul dintre punctele cele mai importante de pe continentul african. Cu o populatie de aproape sapte milioane de locuitori, orasul Cairo reprezinta un adevarat nucleu al moscheilor, pentru ca in oras exista peste 500 de astfel de lacasuri. Sunt celebre moscheea lui Muhammad Ali, cea a Sultanului Hassan, dar si Moscheea Al Azhar. Poti vizita si Citadela din zona musulmana a orasului, dar trebuie sa stii ca exista si o zona crestina in Cairo. Cairo-ul crestin pune la dispozitia turistilor o serie de biserici copte. Tot in apropierea capitalei vei descoperi piramidele din Giza, localitatea Memphis si mormantul lui Tutankamon.

Excursiile pe camila in desert

Cu siguranta ai vazut macar o scena dintr-un film cu personajul principal cautand apa prin desertul secetos, care nu se mai termina. Sau scenele memorabile cu furtuni de nisip si camile inaintand cu greu prin ele. Aceste scenarii apocaliptice pot fi intalnite doar in filme, insa, pentru ca in realitate desertul este foarte primitor cu oamenii atunci cand se organizeaza expeditii. Localnicii ii cunosc capriciile si nu te vor lasa sa vizitezi fara sa fie siguri ca totul este sigur si lipsit de amenintari.

Ai grija, totusi, atunci cand iti alegi ghidul, pentru ca in Egipt totul se negociaza si este posibil sa te vezi pus in situatia de a te certa cu ghizii locali. Stabileste de la inceput suma pentru care te vor indruma si nu lasa la voia intamplarii acest subiect. Daca alegi sa te plimbi pe camila, tine cont ca experienta va fi una destul de iesita din comun si incearca sa abordezi situatia fara teama. Ghizii au facut asta de nenumarate ori si stiu sa gestioneze orice fel de situatie.

Asadar, plimbarile cu camila, statiunile litorale cu resorturi superbe, dar si capitala Cairo sunt doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa vizitezi Egiptul. Bucura-te de Tara Faraonilor si de experientele minunate pe care ti le poate oferi.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/desert-camels-travel-sand-sky-1149525

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri