Datorită măsurilor mai relaxate în ceea ce privește pandemia de COVID-19, Egiptul a devenit una dintre principalele destinații exotice în care românii aleg să își petreacă concediul. O spun companiile de turism și se vede probabil și în news feed-urile de Facebook și Instagram ale unora dintre noi, care au fost inundate de postări ale prietenilor ce au ales Egiptul pentru a merge la plajă în ultimele luni. În acest material vom vorbi despre o nouă destinație deschisă pentru românii dornici să se relaxeze pe plajele țării arabe, însă o destinație care nu se află la Marea Roșie, precum deja popularele Sharm El-Sheikh și Hurghada, ci la Marea Mediterană.

Începând cu luna iunie a acestui an, românii care își doresc o vacanță exotică în Egipt, în care să îmbine relaxarea la plajă cu vizitarea unor atracții turistice încărcate de istorie, au acces la o nouă destinație, Marsa Matruh.

Marsa Matruh este un oraș situat în nord-vestul Egiptului, la Marea Mediterană, în apropiere de granița cu Libia, localizare ce vine cu temperaturi mai scăzute cu câteva grade decât cele înregistrate în Hurghada sau Sharm El-Sheikh, două dintre destinațiile populare în rândul românilor, aflate la Marea Roșie.

*De exemplu, în momentul redactării acestei știri, temperatura în Marsa Matruh este de 27 de grade Celsius, în timp de în Hurghada este de 37 de grade Celsius.

”Este o temperatură mai suportabilă (comparativ cu Hurghada sau Sharm El Sheikh n.r.), este mai scăzută. Primul zbor din România este programat pentru 9 iunie. Ofertele sunt deja făcute și ne dorim să operăm un zbor direct către Marsa Matruh”, precizează Marius Berca, director operațional Christian Tour, pentru wall-street.ro.
vacanta egipt oferte egipt

Sezonul estival începe anul acesta în luna iunie în Marsa Matruh. Conform precizărilor oferite de către reprezentanții companiei de turism egiptene Travco, înainte de pandemie startul era dat începând cu luna aprilie, iar vârful sezonului era atins în august.

În Marsa Matruh am ajuns cu un zbor al companiei Animawings, parte a Memento Group din care mai face parte și Christian Tour, touroperatorul care lansează oficial această destinație pentru turiștii români printr-un zbor programat pe data de 9 iunie în parteneriat cu agenția egipteană Travco.
excursie egipt oferte egipt vacanta egipt

Reprezentanții Travco precizează că, în ceea ce privește turiștii europeni, destinația este una populară în rândul italienilor, dar și a nemților. De altfel, avionul ce a transporat reprezentanții agențiilor de turism și presa din România în Marsa Matruh a fost întâmpinat pe ritmuri de muzică italiană, ce răsunau din boxele aeroportului Marsa Matruh Internațional.
excursie egipt all inclusive

vacanta egipt oferte all inclusive

Este important de știut că începând cu luna septembrie a anului trecut, toți pasagerii curselor aeriene care intră în Republica Arabă Egipt, prin orice aeroport, trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore anterior călătoriei.

Citește și [GALERIE FOTO] Vacanță în Antalya: Obiective turistice într-una dintre destinațiile favorite ale românilor

De asemenea, începând cu luna mai a acestui an, turiștii sunt nevoiți să plătească o taxă de 25 de dolari pentru viza turistică, ce poate fi achitată doar cu numerar. Această poate fi plătită în momentul în care aterizați pe unul dintre aeroporturile din Egipt.

Ați face bine să vă schimbați banii în dolari, deoarece egiptenii pun semnul egal între dolari și euro, lucru care vă dezavantajează în cazul în care aveți în portofel doar moneda unică europeană.

Vacanță Egipt: turiștii străini aleg în special resort-urile aflate pe malul Mării Mediterane

oferte concediu egiptsursa foto: Christian Tour/Facebook.

Zona se bucură de un număr ridicat de hoteluri, iar șantierele dau de înțeles că se pompează bani continuu în dezvoltarea turistică, sectorul fiind responsabil pentru 14% din produsul intern brut al Egiptului, țară ce a încheiat 2019 cu un PIB de puțin peste 300 de miliarde de dolari. Dacă hotelurile din oraș sunt pline în principal cu egiptenii care aleg destinația pentru a-și petrece concediul, cele din afara orașului sunt pe gustul turiștilor străini.
concediu egipt preturi

Noi ne-am deplasat la un resort aflat la 37 de kilometri de aeroport, în Almaza Bay, parte a grupului Jaz, ce include 5 hoteluri situate la malul Mării Mediterane. Drumul până la această locație, cu autocarul, durează în jur de 35 de minute și îți oferă posibilitatea să vezi cum trăiesc locuitorii din Marsa Matruh.
excursie egipt all inclusive

În cadrul resort-ului, dar și în majoritatea unităților de cazare din zonă, angajații vorbesc limba engleză, așa că nu veți avea probleme în a vă înțelege cu ei. Cu ocazia sosirii primilor turiști români, angajații care administrează magazinele din cadrul resort-urilor au învățat și primele cuvinte în limba română și și-au ”adaptat reclama” produselor pe care le vând și al căror preț îl puteți negocia. (foto mai jos).
excursie all inclusive egipt

În cazul nostru, dar și al câtorva turiști, în mare parte familii cu copii, care au ajuns înainte de deschiderea sezonului și cu care am stat de vorbă, personalul a dat dovadă de amabilitate, punând accent pe curățenie și pe respectarea măsurilor sanitare.

Citește și Călătorește ca o vedetă: Top 5 destinații exclusiviste în care îți poți face vacanța în 2021

Fiecare hotel are destinată și amenajată o anumită zonă pe plajă, însă turiștii nu sunt limitați în a folosi doar porțiunea care corespunde unității de cazare în care se află. Șezlongurile și umbrelele sunt gratuite atât la piscină, cât și la plajă. Patru dintre hoteluri sunt în regim all-inclusive, în timp ce al cincelea este în regim de demipensiune. Unele hoteluri dispun și de baruri amplasate pe plajă, dar si de diferite chioșcuri ce oferă produse contracost, chiar dacă sunteți cazați în regim all-inclusive.
destinatii egipt oferte

De asemenea, așa cum menționam anterior, șezlongurile și umbrele sunt gratuite, însă nu și pavilioanele aflate în ”buza” mării, pavilioane echipate cu telefoane prin intermediul cărora puteți comanda ce doriți de la barul de pe plajă, produsele urmând a fi aduse de către unul dintre angajații hotelului.

oferte destinatii egipt

Prețurile practicate de către Christian Tour pentru un sejur de 7 nopți în cadrul acestui resort, încep de la 572 de euro de persoană și diferă în funcție de hotelul pe care îl alegeți.

Egipt 2021: ce poți vizita dacă ai ales să îți petreci concediul în Marsa Matruh
egipt 2021

Turiștii români care vor alege această destinație cu gândul de a nu sta toată ziua la plajă și în resort, au acces la o serie de excursii. În Marsa Matrouh poți vizita faimoasa stâncă a reginei Cleopatra, ascunzătoarea feldmareșalului german Erwin Rommel sau Muzeul Arheologic Marsa Matruh.
egipt destinatii 2021

Pentru excursii ceva mai lungi, pentru care va trebui să vă rezervați întreaga zi, unul dintre obiective îl reprezintă localitatea Siwa, situată în oaza ce îi poartă numele, la 340 de kilometri de resort. Aici puteți vizita Templul Oracolului, Muntele Morților sau Baia Cleopatrei. Tot în zonă se află și Adrere Amellal, hotelul care se evidențiază prin faptul că nu este conectat la electricitate, oferindu-ți o experiență cu totul aparte. Aici a ales să își petreacă două nopți și prințul Charles, în vizita sa în Egipt din 2006.
egipt 2021 all inclusiveMuntele Morților
egipt all inclusive 2021Hotelul Adrere Amellal
Restaurant Adrere Amellal

De asemenea, turiștii pot alege o excursie de o zi în Alexandria, oraș întemeiat de către Alexandrul cel Mare în urmă cu mai bine de 2.300 de ani, bogat în obiective turistice, precum cea mai renumită bibliotecă a antichității sau catacombele Hom el-Shoqafa. Acesta se află la o distanță de de aproximativ 300 de kilometri.

În final, nu te poți gândi la o excursie în Egipt fără a-ți veni în minte celebrele piramide de pe platoul Giza. Una dintre excursiile opționale la care aveți acces constă într-o zi petrecută admirând piramidele lui Keops, Kefren, Mykerinos sau Sfinxul, aflate la 440 de kilometri de Marsa Matruh, dar și Muzeul Egiptean din Cairo.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri