COVID-19 blochează activitatea restaurantelor. Ce măsuri au luat acestea?

Pandemia Coronavirus este o reală provocare pentru membrii domeniului HoReCa. E o perioadă deosebit de dificilă pentru restaurante și echipele lor. Acestea sunt forțate să regândească modalitatea de funcționare, pentru a evita falimentul.

Numărul de rezervari a scăzut drastic, la fel și de oaspeți în restaurante. Astfel, devine inevitabilă măsura închiderii restaurantelor.

”Încurajăm respectarea regulilor impuse de autoritățile competente. Este esențial să evităm cât mai mult orice contact social în perioada următoare. În plus, e necesar să folosim acest timp pentru a anticipa și preveni efectele economice negative cauzate de epidemia de COVID-19”, a declarat Raluca Hrițcu, Country Manager Gault&Millau România, pentru Wall-Street.ro.

Măsuri aplicate de restaurante

În timp ce unele restaurante și-au închis activitatea, altele încearcă să mențină afacerea activă luând măsuri alternative precum:

  • Promovarea posibilității de livrare - fie proprii angajați devin livratori, fie cu ajutorul livratorilor din companiile de food-delivery.
  • Măsuri sporite de igienă în bucătărie și în restaurant.
  • Reducerea programului de lucru.
  • Reducerea numărului de clienți care sunt așezați la mese în același timp în restaurant.

Restaurante care au suspendat activitatea

Iată câteva restaurante care au anunțat că se închid fie pe termen nedeterminat, fie pe o anumită perioadă, urmând să revină cu informații actualizate:

Citeste si:
Petrescu, City Grill: Un sfert dintre restaurantele din România au...
Fondatorul lanțului de...
Citeste si:
Cele mai bune surse alimentare de vitamina C
Cele mai bune surse...
  • Anika, bucătar Alexandru Dumitru, București (restaurantul era recent deschis),
  • Noeme [ex-GUXT], bucătar Carmen Diaconu, București (restaurantul era recent deschis),
  • NOUA, bucătar Alexandru Petricean, București ,
  • Voilà. le Bistrot, bucătar Radu Dumitrescu, București,
  • KAIAMO, bucătar Radu CM Ionescu, București,
  • Baracca, bucătar Roland Suciu, Cluj-Napoca,
  • Fragment, bucătar Andrei Chelaru, Cluj-Napoca,
  • Reliva, bucătar Lavinia Maier, Oradea.

Comparativ cu acestea, câteva restaurante care nu și-au suspendat activitatea sunt:

  • Bistro de l'Arte, bucătar Oana Coantă, Brașov: oferă doar livrare, începând de mâine [astăzi restaurantul este închis]
  • Kane - New Romanian Cuisine, bucătar Cătălin Bejanariu, București: oferă doar livrare
  • Mahala, bucătar Sorin Cucu, București: oferă doar livrare
  • Syndicat Gourmet, bucătar Ioan Bebeșelea: au sporit măsurile de igienă și oferă livrare săptămâna aceasta.

”E o perioadă grea, regândim modul în care funcționăm, dar și activitățile noastre pe termen scurt și mediu”, conchide Raluca.

Sursa foto: Pixabay


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri