Două avioane Tarom vor fi folosite în perioada următoare pentru transportul echipamentelor medicale din China spre România.

Este vorba despre două Boeinguri 737-800, care au fost adaptate pentru acest tip de zbor cargo, potrivit Ziare.com. Conform boardingpass.ro, scaunele au fost scoase din fuselaj pentru a face loc paleților cu echipamente ce urmează să fie preluate din China.

Primul aparat, înmatriculat YR-BGJ, a decolat de pe Aeroportul Otopeni, din București, joi dimineață și a ajuns după cinci ore în Kazahstan, la Almaty, acolo unde efectuează o escală tehnică.

Destinația zborului este orașul Shenzhen, de unde vor fi preluate câteva tone de echipamente. Zborul retur va avea loc mâine, cu aceeași escală tehnică în Almaty, Boeingul urmând a ajunge înapoi la București vineri, după ora 19:00.

Un al doilea aparat, înmatriculat YR-BGK, va efectua și el o cursă identică.

Momentan, nu se știe dacă acestea vor fi singurele zboruri cargo operate de Tarom în această perioadă sau dacă vor fi mai multe.

România a apelat inclusiv la o aeronava NATO din cadrul Strategic Airlift Capability pentru a aduce în țară echipamente medicale din China.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Și festivalul Summer Well se anulează din cauza pandemiei
Setari Cookie-uri