Industria aviatică a fost și ea unul dintre domeniile puternic afectate de criza provocată de pandemia COVID-19. Pierderile companiilor aeriene au fost însemnate odată cu închiderea granițelor și instituirea stării de urgență în statele europene. Cu toate acestea, operatorii aviatici au încercat să ajute în lupta împotriva răspândirii virusului prin transportarea echipamentelor medicale. Astfel, avioane pentru pasageri au fost transformate în avioane ”cargo”, pentru transportarea măștilor de protecție, combinezoanelor sau dezinfectantului.

În acest sens, Lufthansa reprezintă unul dintre exemple. Compania aeriană folosește patru avioane Airbus A350 pe ruta Munchen către Beijing și Shanghai pentru suplimentarea stocului de măști de protecție. În fiecare zi, două astfel de aeronave aterizează pe Aeroportul din Munchen, potrivit Aviation24.be.

Sursa Foto: twitter.com/lufthansa

În condiții normale, flota A350 a Lufthansa transporta până la 300 de pasageri către destinații intercontinentale din America de Nord, de Sud și din Asia. Zborurile speciale zilnice de marfă de la Beijing și Shanghai sunt încărcate, în principal, cu măști necesare în capitala Germaniei. După ce este descărcată de angajații aeroportului, marfa este apoi transportată la destinațiile sale finale de către companiile de transport marfă contractate de guvernul federal german.

Sursa Foto: twitter.com/lufthansa

Cu aceste 10 rute aeriene destinate pasagerilor, transformate în linii cargo, Lufthansa a creat o capacitate suplimentară de transport aerian și a extins flota Lufthansa Cargo. Cel mai probabil, zborurile zilnice de marfă cu avioanele de pasageri vor continua cel puțin până la jumătatea lunii mai.

Sursa Foto: twitter.com/lufthansa

Nu în ultimul rând, Tarom a ajutat la transportarea a circa nouă tone de materiale din China. Iar în prezent, compania Tarom are pregătite două aeronave de pasageri de tip Boeing din categoria 737-800 NG pe care le poate converti (scaune scoase) pentru a efectua zboruri de tip full cargo și a transporta materiale sau echipamente. Tarom va onora, în continuare, orice cerere pentru astfel de zboruri având în vedere nevoia acută de materiale și echipamente medicale atât de necesare în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus (COVID-19).

Sursa Foto: Aeroporturi București

Sursa foto: twitter.com/lufthansa

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri