În ultimele trei săptămâni, criza s-a adâncit puternic, cu peste jumătate din populația mondială izolată și/ sau pusă sub carantină. În prezent, peste jumătate din hotelurile sub brandurile Accor sunt închise, probabil peste două treimi în săptămânile următoare. În aceste condiții imprevizibile, Consiliul de administrație al Accor a decis să își retragă propunerea de plată a dividendelor din 2019 de circa 280 de milioane de euro.

După consultarea cu principalii acționari ai Grupului, JinJiang International, Qatar Investment Authority, Kingdom Holding Company și Harris Associates, Accor a decis să aloce 25% din dividendele planificate (70 de milioane EUR) pentru lansarea „ALL Heartist Fund”, un vehicul cu destinație specială pentru Covid -19. Acest fond va ajuta, în general:

  • cei 300.000 de angajați ai Grupului, angajându-se să plătească cheltuielile de spitalizare legate de COVID-19 pentru cei care nu au asigurare socială sau asigurare medicală;
  • de la caz la caz, angajații plasați în șomaj tehnic, care trec prin mari dificultăți financiare;
  • de la caz la caz, partenerii individuali care se confruntă cu dificultăți financiare;
  • în plus, Grupul își va desfășura în continuare inițiativele de solidaritate pentru a sprijini profesioniștii din domeniul asistenței medicale de prim rang și organizațiile non-profit.

Această decizie a primit sprijinul unanim al membrilor Consiliului, care au decis să-și reducă cu 20% onorariile de prezență, în beneficiul „ALL Heartist Fund”. În plus, Sebastien Bazin, președinte și CEO al Accor, va renunța la 25% din compensațiile sale, pe durata crizei. Echivalentul în numerar va fi, de asemenea, adăugat la fond.

Sébastien Bazin, Președinte și CEO al Accor, a comentat: „Ospitalitatea, protejarea și îngrijirea celorlalți sunt chiar în centrul a ceea ce facem. Având în vedere urgența și amploarea situației, am decis să acționăm prompt și semnificativ, în spiritul valorilor și angajamentelor noastre. Prin acest gest de impact, dorim să ne exprimăm solidaritatea și recunoștința față de toți cei care demonstrează curaj și dezinteres în timpul acestei crize. În numele Consiliului, aș dori să le mulțumesc principalilor acționari ai Grupului. Fără ei, „ALL Heartist Fund” nu ar fi fost posibil. De asemenea, vreau să aduc un omagiu special echipelor Accor din întreaga lume. Ei se confruntă cu actuala criză cu un curaj admirabil, dăruire și profesionalism. Deoarece industria noastră trece prin momente grele, trebuie să luăm decizii dificile, dar Accor are un bilanț puternic, ce îi va permite să reziste acestei crize și să parcurgă cu putere perioada de recuperare. Sunt încrezător că Accor va redescoperi curând drumul către creștere.”

Măsuri de atenuare

Măsurile au fost puse în aplicare încă din februarie. Având în vedere situația, Grupul a decis să întreprindă acțiuni drastice, incrementale. În mod colectiv, acestea includ:

  1. Interdicția de călătorie, înghețarea proceselor de recrutare, orarul redus și/ sau trecerea în șomaj tehnic a 75% din echipele administrative globale pentru trimestrul al II-lea, ceea ce duce la o reducere minimă de 60 milioane EUR în cheltuielile aferente anului 2020,
  2. Revizuirea planului de investiții recurente pentru 2020, ceea ce duce la o reducere a cheltuielilor de capital cu 60 milioane EUR.

Grupul optimizează în continuare toate celelalte costuri (de exemplu, vânzări, marketing, IT), în conformitate cu veniturile mai scăzute la nivelul întregului sistem.

Bilanț

Datorită strategiei sale recente de tranziție către active ușoare și de conservare a numerarului, Accor se poate baza astăzi pe un bilanț puternic, cu mai mult de 2,5 miliarde EUR în numerar și o facilitate de credit rotativă de 1,2 miliarde EUR.

Întrucât durata acestei crize rămâne incertă, Grupul se așteaptă la un impact sever asupra performanței sale din 2020, dar rămâne încrezător în perspectiva pe termen lung a industriei ospitalității, pentru Accor, angajații săi, proprietarii și acționarii săi.

Accor este unul dintre grupurile lider la nivel global în domeniul ospitalității augmentate, care oferă experiențe în peste 5.000 de hoteluri și reședințe din peste 110 destinații. Grupul a acumulat expertiza in ospitalitate de mai bine de 50 de ani, rezultând într-un portofoliu de 39 de mărci hoteliere, ce variază de la lux până la segmentul economy.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri