Animawings, compania aeriană românească parte a Memento Group, primește o investiţie din partea acţionarului Aegean Airlines, care preia o cotă de participare de 25% din capitalul companiei aeriene Animawings, potrivit unui comunicat de presă.

Memento Group şi Aegean colaborează de peste 12 ani ȋn organizarea de curse charter conectând astfel mai multe oraşe ale României cu destinaţii turistice din Grecia.

„Suntem un furnizor major pentru Memento Group de mai mulți ani, în calitate de operator al curselor sale charter. Suntem foarte interesaţi să susţinem dezvoltarea Animawings ȋn toate formele posibile. Avem capacitatea de a pune la dispoziţie un număr de avioane şi echipaje de zbor pentru a deservi nevoile companiei”, a declarat Eftichios Vassilakis, președinte al Aegean.

„Cooperarea dintre companiile noastre de-a lungul anilor, viziunea ȋmpărtăşită cu privire la satisfacţia turiştilor, dar mai cu seamă interesul comun ȋn dezvoltarea continuă a capacităţii de deservire a pieţei de turism din România, sunt pilonii care au stat la baza acestei asocieri ȋn cadrul Animawings”, a spus Cristian Pandel, proprietarul Memento Group.

Compania aeriană, susţinută de Aegean, va fi operată și gestionată de Memento Group.

„Alăturarea Aegean ca acționar în Animawings, reprezintă o garanție pentru compania aeriană nou ȋnfiinţată, dar și pentru Memento Group în ansamblu. Este un moment important pentru România faptul că o companie de standing, ca Aegean, alege să investească ȋn dezvoltarea unui brand autohton”, a mai adăugat Cristian Pandel.

Animawings va începe să opereze zboruri charter pentru touroperatorii români, către 19 destinații turistice din Grecia, Turcia, Spania, Egipt şi Tunisia. Cursele vor fi efectuate cu aeronave de tip Airbus A320-200, având 174 locuri ȋn clasa Economy.

Cu o cifră de afaceri globală de aproape 195 milioane euro, Memento Group, are sediul central în Amsterdam și operațiuni în România, Grecia, Turcia, Spania, Polonia, Serbia, Republica Moldova şi SUA. Grupul reunește companii cu activități ȋn domeniul turismului - touroperatori, OTA, servicii de transport, tehnologie specifică turismului și un broker de asigurări.

De asemenea, de la lansarea sa ȋn anul 1999 şi până astăzi, Aegean a furnizat servicii pentru curse aeriene de distanţă scurtă şi medie. Ȋncepând cu anul 2010, Aegean devine membru al Star Aliance, una dintre alianțele din domeniul aviatic la nivel mondial. Peste 14 milioane de pasageri circulă anual în cursele operate de cele 61 aeronave Aegean, dintre care 47 de avioane din familia Airbus și 14 aeronave din familia Bombardier, seria Q400. Aegean are o comandă pentru 46 aeronave noi de tipul A320 și A321 NEO cu o opțiune pentru alte 12 aeronave. Dintre aceste au fost deja livrate către companie trei aeronave, urmând ca restul să fie produse și livrate în următorii 4 ani. Conform prețurilor de listă, valoarea aceste comenzi este de aproximativ 5 miliarde de euro.

Sursa foto: Animawings

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri