Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) a prognozat pentru acest an o scădere a cifrei de afaceri globale din industria turismului cu un procent cuprins între 45 și 70%, a anunțat Thierry Breton, comisarul european pentru piață internă.

În plus, Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) a anunțat că traficul global în industria turismului va scădea cu 20-30% în acest an, scrie G4Media.

Comisarul european a spus că IMM-urile din domeniu sunt cele mai afectate de criză, indiferent dacă e vorba de agenții de turism, unități de cazare, linii aeriene sau touroperatori.

El a anunțat măsurile luate de Comisia Europeană pentru a sprijini companiile pe durata crizei și a spus că e nevoie de criterii și standarde comune ale statelor membre pentru redeschiderea facilităților turistice.

Salvarea Turismului în UE

Sectorul turismului este responsabil pentru 10% din Produsul Intern Brut al UE şi asigură locuri de muncă pentru aproape 12% din totalul persoanelor angajate în UE, susţine ministrul croat al Turismului, Gari Cappelli.

La rândul său, comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a declarat săptămâna trecută că voucherele ar putea fi instrumentul adecvat, însă statele membre trebuie să se asigure că aceste vouchere sunt acoperite de "un regim adecvat de protecţie împotriva insolvenţei touroperatorilor". Breton a subliniat, însă, că firmele trebuie să poată să returneze banii consumatorilor care doresc acest lucru, în timp ce Adina Vălean a spus că operatorii aerieni ar trebui să ofere vouchere numai dacă pasagerii sunt de acord, în mod explicit, să nu le fie returnaţi banii.

În cazul în care consumatorilor nu li se oferă o astfel de alegere, Comisia Europeană ar putea demara ulterior o procedură de infringement împotriva statelor aflate în această situaţie, ceea ce ar putea duce la aplicarea de amenzi.

Adina Vălean a spus că este vital pentru statele membre să îşi coordoneze paşii în vederea ieşirii din carantină, în ideea de a evita fragmentarea pieţei unice ca urmare a unor măsuri unilaterale adoptate la nivel naţional.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri