5 Mai 2020

VIDEO | Grecia se pregătește de deschiderea sezonului estival. Cum vor arăta plajele în 2020



Vacanțele anului 2020 stau încă sub semnul întrebării. Până la revenirea turismului la o normalitate condiționată, statele au început să creeze planuri pentru turiști.

Este și cazul Greciei. Pe o plajă din Santorini au apărut primele cabine din plexiglas. Adăpostesc două şezlonguri, o umbrelă şi vor avea avea şi un dispozitiv cu gel dezinfectant, scrie Digi24.

„Trebuia să găsim o soluţie pentru a-i face pe oameni să se simtă în siguranţă în această vară. Nu putem aştepta după recomandările autorităţilor, trebuie să fim proactivi”, spune administratorul unei plaje, citat de greekreporter.com.

Economia Greciei se bazează în mare măsură pe turism, dar din cauza pandemiei de coronavirus, numeroşi turişti şi-au anulat vacanţele. Deşi, statul elen a început măsurile de relaxare a carantinei, nu este clar când vor fi ridicate şi restricţiile de călătorie.

Citește și: Cum vor arăta în plajele în 2020: panouri de plexiglas lângă umbreluțe?

Pașaport pentru Coronavirus

În Grecia, ministrul turismului spune că vizitatorii vor avea nevoie de un fel de pașaport de sănătate, "pașaport coronavirus", cu alte cuvinte un document oficial din țara de origine, care să ateste că respectivii turiști nu sunt infectați cu SARS-COV 2.

Regula ar fi valabilă și la ieșirea lor din Grecia. Și sezonul turistic din vară va fi mai scurt, de doar trei luni, începând din iulie, dar ar putea prelungit în octombrie și noiembrie.



Citeste si