Guvernul spaniol speră ca activitatea turistică să poată reîncepe la sfârşitul lunii iunie, potrivit ministrului transporturilor, Jose Luis Abalos, care a declarat că străinii vor putea intra în Spania, când cetăţenii spaniolii se vor putea deplasa liber în ţara lor, relatează EFE.

"La sfârşitul lui iunie vom putea relua activitatea turistică, în cazul menţinerii curbei descendente a contagierilor", a declarat Abalos care a subliniat necesitatea de a face din Spania o ţară mai atractivă din punct de vedere sanitar, deoarece turismul necesită siguranţă, scrie Agerpres.

Din 15 mai se prevede ca turiştii străini trebuie să se supună obligatoriu unei carantine de 14 zile la sosirea în Spania, fapt ce a suscitat critici din partea mai multor sectoare economice şi a numeroase ţări.

Citește și: Daniel Mischie: Terasele se vor deschide pe 1 iunie, iar sezonul estival românesc pe 15 iunie

"Nu puteam permite circulaţia străinilor cât timp populaţia spaniolă se află în izolare", a spus Jose Luis Abalos în declaraţii acordate televiziunii publice (TVE), subliniind că "circulaţia străinilor va avea loc în paralel cu cea a spaniolilor".

Potrivit ministrului transporturilor, în momentul în care spaniolii vor putea călători liber în alte provincii şi străinii vor putea intra în Spania, având în vedere că în situaţia actuală nimeni nu doreşte să vină într-o ţară şi să fie apoi plasat în izolare.

Te poate interesa și: Turism medical: Turcia primește românii începând cu 20 mai

Deocamdată, mobilitatea este limitată iar hotelurilor le este interzisă utilizarea zonelor comune şi există restricţii pentru baruri şi restaurante. Turismul este unul dintre sectoarele cele mai afectate de pandemie, cu consecinţe economice directe, având în vedere că este unul dintre motoarele economiei spaniole.

Spania a fost în 2019, a doua ţară ce mai vizitată de turiştii străini, cu 83,7 milioane de vizitatori, iar turismul avea înainte de criza sanitară un aport de 12,3 la sută la produsul intern brut (PIB), reprezentând 12,7 % din locurile de muncă cu 2,45 milioane de angajaţi în acest sector.

Sursa foto: Eszter Szadeczky-Kardoss / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri