Turism medical: Turcia primește românii începând cu 20 mai

Industria turismului medical din Turcia intenţionează să reia serviciile pentru oaspeţii străini provenind din 31 de ţări începând de miercuri, 20 mai, în cadrul eforturilor de revitalizare a acestui sector lucrativ într-o economie care se confruntă cu dificultăţi, transmite sâmbătă dpa.

Ministerul turc al Sănătăţii a pregătit directivele referitoare la criteriile de intrare în ţară, tratare şi externare a pacienţilor şi însoţitorilor lor neinfectaţi cu coronavirusul de tip nou SARS-CoV-2, a relatat agenţia publică turcă de ştiri Anadolu, conform Agerpres.ro.

Între cele 31 de state se numără Marea Britanie, Germania, Irak şi Rusia, iar tratamentele disponibile acoperă o gamă largă, de la chirurgie oftalmologică la transplant de organe şi cardiologie, notează dpa.

România şi Republica Moldova se numără de asemenea pe lista celor 31 de ţări, potrivit site-ului Anadolu consultat de Agerpres.

Pacienţii trebuie să se înregistreze şi să primească aprobare de la agenţia pentru turism medical din cadrul Ministerului Sănătăţii din Turcia (Serviciile medicale internaţionale MedicaTrust, USHAŞ) înainte de a intra în Turcia. Testele de COVID-19 urmează să fie efectuate separat, la intrarea în ţară.

Citeste si:
Reduceri de până la 40% pentru vacanțele în Bulgaria
Reduceri de până la 40%...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Pacienţii, împreună cu care vor putea veni maxim doi însoţitori, nu vor putea fi cazaţi în altă parte decât în spitalele desemnate, adaugă Anadolu.

Guvernul turc se zbate să menţină industria turismului pe linia de plutire, în contextul pandemiei. În 2019, Turcia a câştigat din turism 34,5 miliarde de dolari, reprezentând o contribuţie cheie la bugetul unei ţări care are nevoie disperată de lichidităţi din afară.

Turcia a început săptămâna aceasta să relaxeze restricţiile impuse pentru încetinirea pandemiei şi intenţionează să revină la o "nouă normalitate" în iulie.

Cel mai recent bilanţ al pandemiei în Turcia este de circa 146.000 de contaminări cu virusul şi 4000 de decese.

Citeste si:
Austria, destinație de top în medicină. Românii dau și 7.000 euro...
1.500 de pacienți români au...

Sursa foto: Seqoya / Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Setari Cookie-uri