În anul 2022, 51,4 milioane de turști au vizitat în Turcia, iar cifra reprezintă 99% din numărul obținut în 2019, atunci când țara a găzduit 51,8 milioane de turiști. Prin acest număr, Turcia devine a treia cea mai mare piață de turism din lume, conform Autorității pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia.

Mehmet Nuri Ersoy, ministrul Culturii și Turismului din Turcia, a făcut acest anunț după ce țara sa a obținut o performanță turistică istorică. Ministrul afirmă că „Până la sfârșitul anului 2022, turismul global s-a recuperat în proporție de 65% comparativ cu perioada pre-pandemică, însă Turcia aproape a atins cifrele pre-pandemiei. Creșterea veniturilor din sectorul turistic al Turciei este și mai impresionantă întrucât am atins un record de 46,3 miliarde de dolari și am obținut o creștere de 19% față de 2019. Aceste rezultate arată clar faptul că Turcia și-a revenit foarte bine după pandemie și suntem încrezători că până la finalul anului 2028 putem reuși să aducem și să găzduim 90 de milioane de turiști și să obținem venituri totale de 100 de miliarde de dolari din turism.”

Strategia de turism în următorii 5 ani: Turcia își va intensifica activitățile de promovare la nivel mondial și se va concentra pe durabilitate

În continuare, ministrul Mehmet Nuri Ersoy a menționat că „Pentru a ne atinge obiectivele în următorii cinci ani, ne vom concentra pe diversificarea pieței, promovarea la nivel global și implementarea conceptelor de branding în rândul regiunilor și produselor noastre specifice și pe crearea unui ecosistem turistic durabil. Menționez că Turcia este prima țară din lume care a semnat un acord de colaborare cu Consiliul Global pentru Turism Durabil (GSTC) la nivel guvernamental. Acordul a impus și un plan care se efectuează în trei pași și care trebuie dus la bun sfârșit până la finalul anului 2030. La acel moment, vom avea deja un ecosistem de turism 100% durabil în Turcia. Activitățile noastre de branding și promovare globală vor crește de la an la an, iar până la sfârșitul anului 2028 vom avea un total de 9 destinații și 20 de sub-brand-uri de produs care să prezinte la nivel global întreaga ofertă turistică și culturală a țării noastre. Susținem diversitatea și continuitatea în comunicare, iar pentru acest lucru, tot până la finalul anului 2028, vom aloca 225 de milioane de dolari la bugetul nostru de comunicare și de marketing.”

Turcia va acorda o atenție deosebită pentru anumite domenii specifice în activitățile sale de promovare a turismului, cum ar fi: turismul religios, turismul gastronomic, turismul dedicat sportivilor și amatorilor de sport cu un accent special pe ciclism. De asemenea, vor fi alocate resurse și pentru turismul medical și pentru diversificarea ofertei de turism în toate cele 81 de orașe ale sale pe parcursul întregului an.

Totodată, o importanță deosebită o vor avea și săpăturile arheologice în zona Taș Tepeler, cel mai vechi sit neolitic din lume, și vor fi lansate noi parcuri arheologice în zonele Side-Antalya-Göreme-Capadocia-Pergamon și Asklepion din Izmir și pe Calea Lyciană.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri