Mai mult de 100 de hoteluri din staţiunile româneşti de la Marea Neagră, reprezentând un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, s-au deschis sau urmează să se deschidă începând cu data de 1 iunie, când se vor deschide şi terasele, informează Organizaţia Patronală Mamaia-Constanţa (OPMC).

Conform sursei citate, se estimează că în prima săptămână din iunie se vor caza pe litoral în jur de 10.000 de turişti români şi faptul că reprezentanţii patronatelor au anunţat, în urma consultărilor cu primul-ministru, că de la 1 iunie se deschid terasele restaurantelor, i-a determinat pe mulţi administratori de hoteluri de la mare să pregătească deschiderea unităţilor începând cu această dată, scrie Agerpres.

'Din datele OPMC, peste 100 de hoteluri de pe litoral s-au deschis deja sau se vor deschide în jurul datei de 1 iunie, când practic va fi deschiderea oficială a litoralului pentru turişti, deşi sunt şi acum hoteluri şi pensiuni deschise care chiar au primit turişti la sfârşitul de săptămână, sosiţi pe litoral în scop de recreere şi pentru activităţi sportive în aer liber

Vezi și: Dragoș Anastasiu: Deschiderea teraselor la jumătate din capacitate este o supra-reglementare absurdă

Anca Nedea, directorul executiv al OPMC, spune că majoritatea hotelurilor care se deschid au şi terase acoperite, unde se va servi masa, dar şi unităţile de cazare fără terasă vor putea primi turişti, pentru că la începutul lunii iunie majoritatea sejururilor includ doar micul dejun, care poate fi servit în cameră, în sistem de room-service sau delivery. În paralel, vor fi deschise şi terasele restaurantelor independente de pe litoral.

''Chiar dacă cele peste 100 de hoteluri cumulează circa 35.000 de locuri de cazare, organizaţia patronală estimează un grad de ocupare de 25-30%, ceea ce însemnă că 8.500-10.000 de turişti se vor caza în structurile clasificate de pe litoral în prima săptămână din iunie. Ne aşteptăm ca în a doua săptămână din iunie numărul turiştilor de pe litoral să crească, pentru că urmează Rusaliile în perioada 7-8 iunie, când, în mod tradiţional, românii vin în vacanţă la mare'', a conchis Anca Nedelea.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri