Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că românii își pot face planuri de vacanţă în faza actuală a epidemiei de COVID-19, însă relaxarea trebuie să se facă etapizat. Dacă lucrurile evoluează în bine, autorităţile iau în calcul să deschidă terasele de la 1 iunie şi plajele de la 15 iunie.

"Ne putem gândi la vacanţă, dar noi trebuie să relaxăm etapizat. Dacă ne gândim, în condiţiile în care această etapă va merge bine, să deschidem terasele de la 1 iunie şi să deschidem plajele de la 15 iunie, când normal atunci începe şi sezonul estival, spunem că am trecut cu bine de acest lucru şi ne putem gândi şi la o vacanţă. Restul, tot ce înseamnă vacanţe exterioare, ne gândim doar în contextul în care fiecare din ţările partenere sau din Uniunea Europeană îşi vor deschide în consonanţă cu noi, dar şi cu evoluţia din fiecare ţară în parte a pandemiei", a declarat Nelu Tătaru vineri, în timpul unei vizite la Iași, scrie digi24.

Citește și De la 1 iunie s-ar putea redeschide terasele şi relua spectacolele în aer liber

România se află de o săptămână într-o fază descrescătoare a curbei cazurilor de infectare cu noul coronavirus, dar încă sunt pacienți la terapie intensivă și se înregistrează în continuare decese.

Poți citi și Peste 100 de hoteluri de pe litoral îi aşteaptă pe turişti după 1 iunie, când se vor deschide terasele sau Când se vor redeschide toate restaurantele din România și în ce condiții se va face servirea

Citeste si:
Cehia continuă măsurile de relaxare: se vor deschide cafenelele și...
Coronavirus | Cehia continuă...

Sursa foto: Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Grecia a redeschis restaurantele și cafenelele, pregătindu-se pentru vară
Setari Cookie-uri