Madrid şi Barcelona, până acum excluse de la relaxarea restricţiilor în Spania, vor putea redeschide luni terasele barurilor, hotelurile şi muzeele, alăturându-se restului ţării după două săptămâni de aşteptare, a anunţat vineri guvernul spaniol, relatează AFP.

Multe zone ale ţării care au început deja relaxarea măsurilor de restricţie vor trece la etapa următoare, odată cu redeschiderea plajelor, a piscinelor şi cinematografelor, scrie Agerpres.

Redeschiderea rămâne însă însoţită de măsuri stricte de limitare a numărului de clienţi, 50% de exemplu pentru terase, a decis luni consiliul de miniştri.

Relaxarea măsurilor în regiunile Madrid şi Barcelona, cu cel mai mare număr de locuitori din ţară, a fost întârziată deoarece acestea sunt două zone cel mai puternic afectate de pandemie. Spania este una dintre ţările grav afectate cu 28.628 de decese, conform cifrelor oferite de Ministerul Sănătăţii.

Aceste două regiuni, precum şi o mare parte din Castilia-Leon (la nord de Madrid), trec prin urmare la prima fază a relaxării măsurilor.

Muzeele din aceste regiuni se vor putea redeschide pentru doar 30% din numărul obişnuit de vizitatori, în timp ce hotelurile vor trebui să ţină închise zonele comune (piscine, săli de gimnastică, saloane) pentru a reduce riscul de contagiune.

Redeschiderea magazinelor mici, care a început deja în această săptămână, va fi generalizată, numărul clienţilor fiind limitat la 30% din capacitatea de primire.

Zonele din ţară care se aflau deja în faza 1, reprezentând în total 22 de milioane de spanioli şi incluzând arhipelagurile turistice Insulele Baleare şi Canare, vor trece la faza 2 de relaxare, ceea ce permite utilizarea piscinelor (cu capacitate limitată) şi a plajelor, unde trebuie menţinută o distanţă de cel puţin doi metri între fiecare persoană sau grup.

Această fază include şi redeschiderea cinematografelor, a teatrelor şi sălilor de concerte, la o treime din capacitatea normală, precum şi a centrelor comerciale, cu 40% din capacitatea de primire.

Sursa foto: shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri