În contextul încetinirii gradului de răspândire a pandemiei, Israelul accelerează implementarea măsurilor de relaxare și anunță redeschiderea anumitor biserici și locuri de rugăciune. Astfel, unul dintre cele mai importante lăcașuri de cult din Israel, Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, s-a redeschis vizitatorilor la începutul acestei săptămâni.

Timp de două luni și jumătate toate lăcașurile de cult din Israel au fost închise pentru a preveni răspândirea virusului COVID-19. Deschiderea bisericilor a venit și cu reguli de siguranță, astfel că autoritățile bisericești au limitat intrarea în lăcașurile de cult la 50 de persoane în același timp, solicitându-le să păstreze distanța socială și să evite atingerea obiectelor de cult. Păstrarea distanței sociale este obligatorie în interiorul bisericilor, la fel si purtarea măștii de protecție.

Repornirea turismului în Israelul

Pe măsură ce răspândirea noului coronavirus a încetinit pe teritoriul țării, autoritățile israeliene au redeschis treptat școlile, piețele, parcurile naționale și, începând cu 3 mai, au repornit turismul intern.

Au fost deschise inițial pensiunile de mici dimensiuni și apoi hotelurile medii. Totul s-a făcut gradual și ultima fază a redeschiderii este prevăzută pentru a doua săptămână a lunii iunie, când se vor redeschide și mall-urile, teatrele și cinema-urile.

Reguli noi pentru vizitarea lăcașurilor de cult

Vizitarea tuturor bisericilor din Israel se va face respectând o distanță de minimum 2 metri între persoane, pentru a se evita orice posibil contact fizic între acestea.

Se recomandă și evitarea atingerii sau sărutării icoanelor, pietrelor, veșmintelor sau a personalului din biserică. De asemenea, autoritățile bisericești care administrează lăcașurile de cult au confirmat faptul că momentan se permite vizitarea simultană a bisericii pentru un număr de doar 50 de persoane.

Nu va fi permis accesul în biserici celor care prezintă simptome de febră sau care nu poartă mască de protecție. Primii credincioși au trecut deja pragul celor două biserici, respectând regulile impuse.

Bisericile au fost închise în luna martie și au rămas închise chiar și în perioada Sărbătorilor Pascale. Cu toate acestea, slujbele oficiate au fost transmise online și urmărite de peste 60.000 de credincioși din toată lumea. Israelul a raportat 16.720 de cazuri de infectare cu COVID-19, 280 de decese și peste 14.200 de oameni vindecați, fiind unul dintre statele cu cea mai mică rată de mortalitate datorată acestui virus.

Israelul este una dintre destinațiile importante de călătorie pentru turiștii români, apreciată pentru pelerinajele organizate aici. Aproape 100 de zboruri săptămânale leagă acum Tel Aviv și Eilat de principalele aeroporturi din România - București, Timișoara, Cluj, Iași și Sibiu. Anul 2019 comparativ cu 2016 a înregistrat o creștere cu 157% a turiștilor români, iar perspectivele rămân pozitive și pentru 2020, când peste 135.000 turiști români sunt așteptați la destinație.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri