Grecia a făcut luni un nou pas spre normalitate după criza coronavirusului prin redeschiderea hotelurilor ce operează tot anul - urmate de celelalte de la 15 iunie - şi de reluarea cursurilor preşcolare, primare şi cele speciale, relatează EFE.

În afară de hoteluri au fost redeschise şi camping-urile, într-un prim test de găzduire a turiştilor străini din data de 1 iulie.

Grecia, a cărei economie se bazează fundamental pe turism (peste 25 % din PIB), spera ca anul acesta să devină destinaţia preferată a unui sezon turistic vitregit.

Grecia cu raportarea a doar 175 de decese şi a ceva mai puţin de 3.000 de cazuri este una dintre ţările din Europa cea mai puţin afectată de pandemia de COVID-19, scrie Agerpres.

Hotelurile vor fi supuse unei serii de măsuri de igienă şi de securitate adiţionale, precum punerea la dispoziţie a unui responsabil pentru gestionarea eventualelor cazuri de coronavirus şi prezenţa unui medic în cazul în care complexul are peste 50 de paturi.

De peste o săptămână feriboturile au devenit operaţionale în toate insulele, deşi cu o serie de restricţii: pot oferi doar jumătate dintre locurile disponibile; pasagerii trebuie să poarte măşti şi să completeze un formular de contact şi de stare a sănătăţii. Purtarea măştii este obligatorie pe întreaga durată a călătoriei.

Traficul aerian a devenit de asemenea operaţional în această fază de tranziţie. Deocamdată operează doar zborurile interne şi câteva internaţionale spre Atena, deşi cu obligaţia de a se supune unui teste pentru COVID-19 şi unei carantine de 14 zile în funcţie de rezultat.

Începând cu 15 iunie vor putea sosi fără restricţii turiştii din primul grup de 29 de ţări, doar pe aeroportul din Atena şi Salonic.

Printre aceste ţări figurează statele vecine ca Albania şi Macedonia de Nord dar şi membrele UE precum România, Germania, Austria, Danemarca şi din ţări extracomunitare ca Liban, Japonia, Israel şi Noua Zeelandă.

Selecţia acestora s-a realizat pe baza datelor furnizate de Agenţia Europeană de Siguranţă a Aviaţiei (AESA) şi de autorităţile sanitare elene care au ţinut cont de situaţia epidemiologică a acestor ţări, similară cu cea a Greciei.

De la 1 iulie se va deschide traficul internaţional cu restul aeroporturilor şi vor putea sosi turişti din alte ţări incluse pe o listă care va fi anunţată de-a lungul acestei luni.

Profesorii şi învăţătorii trebuie să asigure o distanţă de un metru, iar în clase nu vor putea fi prezenţi mai mult de 15 elevi simultan, astfel încât şcolile vor fi nevoie să organizeze programe de frecventare a cursurilor prin rotaţie.

Sursa foto: MarinaDa / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri