Traficul pe aeroporturile din România a scăzut cu aproape 95% de la declararea stării de urgenţă, generând pierderi financiare uriaşe, a afirmat David Ciceo, preşedintele Asociaţiei Aeroporturilor din România (AAR) şi director general al Aeroportului Internaţional Cluj.

"Traficul pe aeroporturile din România a scăzut, de la declararea stării de urgenţă, cu aproape 95%, lucru care a dus la pierderi financiare uriaşe. Având în vedere că traficul feroviar şi rutier au fost deschise de la 1 iunie, iar ţările vecine, Bulgaria, Ungaria sau Serbia permit deja zborurile spre destinaţii externe, solicităm ca după data de 17 iunie să fie ridicate restricţiile privind zborurile către ţările unde numărul cazurilor de coronavirus este în scădere, precum Germania, Elveţia, Belgia sau Austria. Am implementat toate măsurile pentru limitarea răspândirii Covid-19 şi pentru siguranţa pasagerilor. Aeroporturile din România îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă extrem de concurenţială, iar dacă restricţiile de zbor se menţin, considerăm că vom avea un dezavantaj foarte mare faţă de aeroporturile din ţările vecine", a menţionat David Ciceo, într-un comunicat al AAR, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, în contextul actual generat de pandemia de Covid-19, care a afectat grav aviaţia civilă, la iniţiativa Asociaţiei Aeroporturilor din România, în data de 11 iunie 2020 a avut loc la Bucureşti o întâlnire între ministrul Transporturilor, Lucian Bode, şi directorii generali ai aeroporturilor membre AAR.

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internaţional Avram Iancu Cluj şi preşedintele AAR, a propus pe ordinea de zi a şedinţei, ca subiect principal, ridicarea restricţiilor privind zborurile din România şi reluarea traficului aerian spre ţările cu risc epidemiologic redus.

Lucian Bode a fost de acord cu solicitările Asociaţiei Aeroporturilor şi a făcut demersurile pentru reluarea traficului aerian spre ţările cu risc epidemiologic redus. Totodată, ministrul Transporturilor a declarat că va sprijini aeroporturile pentru a depăşi criza financiară cu care acestea se confruntă şi a propus o întâlnire între directorii aeroporturilor şi ministrul Finanţelor Publice, ministrul Dezvoltării şi ministrul Muncii, săptămâna viitoare la Bucureşti, se precizează în comunicatul citat.

De asemenea, în cadrul întâlnirii s-a discutat şi despre elaborarea unei scheme de ajutor de stat pentru aeroporturi, despre posibilitatea introducerii aeroporturilor ca entităţi eligibile în vederea obţinerii de împrumuturi garantate de stat, dar şi despre modul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă pentru instituirea unor măsuri active de sprijin destinate angajaţilor şi angajatorilor în contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

Asociaţia Aeroporturilor din România (AAR) are 23 de membri, dintre care 16 aeroporturi civile şi 7 companii cu activitate în domeniul aviaţiei. AAR reprezintă şi promovează interesele aeroporturilor în rândul autorităţilor naţionale şi colaborează în permanenţă cu instituţiile internaţionale din domeniu, având un rol important în dezvoltarea aviaţiei civile din România.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri