România, stat cu risc crescut de infectare pentru Marea Britanie

România nu a fost inclusă de Guvernul de la Londra pe lista celor 59 de țări considerate cu risc redus. Astfel românii care merg în Marea Britanie după 10 iulie sunt obligați să se autoizoleze, scrie Digi24.

În ultimele zile, în România, s-a înregistrat o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. Încă 420 de persoane au fost infectate cu coronavirus în ultimele 24 de ore în România, bilanțul ajungând la 28.166 de cazuri.

Printre țările pe care guvernul britanic le consideră sigure se numără Grecia, Franța, Italia, Spania, Germania, Vietnam și Coreea de Sud - ultimele două fiind lăudate pentru modul în care au gestionat criza de coronavirus, scrie BBC.

Turcia nu a fost inclusă pe lista țărilor considerate cu risc redus a Uniunii Europene, însă se află pe lista statelor considerate sigure de Marea Britanie.

Suedia, în schimb, este una dintre țările care nu au fost incluse pe lista guvernului britanic. Având o abordare mai relaxată a restricțiilor anti-COVID, rata infecției este mai mare decât cea din ​​Regatul Unit.

Citeste si:
Marea Britanie amână măsurile de relaxare
Marea Britanie amână măsurile...
Citeste si:
Temperatura normala a corpului
Temperatura normala a corpului

Informare MAE

Anglia a anunțat relaxarea măsurilor de urgență aplicate pentru combaterea pandemiei COVID-19 începând cu 4 iulie. Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord păstrează măsurile existente.

RESTRICȚII DE INTRARE PE TERITORIUL NAȚIONAL:

  • Începând cu data de 8 iunie, toate persoanele care sosesc în Marea Britanie, indiferent de țara de origine, sunt obligate să se auto-izoleze timp de 14 zile, încălcarea dispoziției fiind pedepsită cu amendă de până la 1.000 GBP. Înainte de a călători, persoanele vor avea obligația de a indica adresa la care se vor auto-izola și traseul de la frontieră la adresa respectivă, prin completarea unui formular online care va deveni disponibil pe pagina https://www.gov.uk/uk-border-control. De asemenea, va fi necesară descărcarea aplicației NHS de urmărire a contactelor, care va deveni disponibilă pe aceeași pagină web. Sunt exceptate de la măsura auto-izolării persoanele care vin din Irlanda, Insula Man și Insulele din Canalul Mânecii.
  • Zborurile directe care sosesc în Marea Britanie din țările cu risc de contaminare trebuie să furnizeze, cu 60 de minute înainte de aterizare, Declarația generală a aeronavelor (General Aircraft Declaration) către autoritățile aeroportului de destinație, în care indică starea de sănătate a pasagerilor. O declarație similară, Maritime Health Declaration Form, este cerută și navelor care sosesc din orice port străin în Marea Britanie. Pe aeroporturile britanice nu sunt luate măsuri speciale.
  • Heathrow a închis două terminale din cauza reducerii numărului de zboruri, iar terminalul nordic al aeroportului Gatwick rămâne închis.
  • Ministerul de Externe britanic recomandă evitarea pentru cel puțin următoarele 30 de zile a tuturor călătoriilor în străinătate și verificarea atenționărilor de pe site-ul gov.uk.

Sursa foto: Dan Burton/Unsplash

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri