DOCUMENT: Zborurile din și către Marea Britanie au fost suspendate în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis să suspende zborurile din și către Marea Britanie, în contextul în care o nouă tulpină a COVID-19 a fost descoperită pe teritoriu britanic.

CNSU a adoptat următoarea Hotărâre:

Art. 1 (1) Se aprobă introducerea Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

(2) Măsura prevăzută la alin. (1) se aplică începând cu data de 21.12.2020 ora 00.00.

Art. 2 Se aprobă suspendarea zborurilor spre/dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord din/către România, pentru toate aeroporturile din România, pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21.12.2020 ora 19.00, cu excepția zborurilor prevăzute la art. 4 pct. 2 din Anexa nr. 3 la H.G. 1.065 din 14 decembrie 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 decembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID -19.

Citeste si:
ALERTĂ ANM: Cod portocaliu de ninsori și vânt
ALERTĂ ANM: Cod portocaliu de...

Art. 3 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte administrative ale conducătorilor acestora.

Citește și: O nouă tulpină de COVID-19 i-a alertat pe britanici. Se răspândește mai repede această mutație

Despre noua tulpină a coronavirusului, premierul britanic Boris Johnson a declarat că este 70% mai transmisibilă comparativ cu vechea tulpină a virusului.

Italia, Belgia, Olanda se numără printre statele care au aplicat această măsură.

Citeste si:
Zborurile Tarom spre şi dinspre Marea Britanie vor fi suspendate...
Zborurile Tarom spre şi...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri