Autorităţile din Grecia au deblocat formularul de intrare în țară pe cale rutieră, cu o întârziere de 9 ore

Autorităţile din Grecia au întârziat aproximativ nouă ore cu deblocarea formularului de intrare în țară pe cale rutieră, deși anunțaseră că documentele vor putea fi accesate din 14 iulie, ora 00.01, scrie Libertatea.

Formularul pentru turiştii care vor să ajungă în Grecia pe cale terestră este disponibil începând cu ora 09.00.

Luni, autoritățile elene au decis să intensifice procesul de testare de la intrarea în țară prin punctul de frontieră, pentru a evita înmulțirea cazurilor de coronavirus, cauzate de turiștii balcanici. Potrivit autorităților din Grecia, la granița Kulata au fost înregistrate de patru ori mai multe cazuri de Covid decât pe Aeroportul din Atena.

Toţi cetăţenii străini care intră în Grecia cu autoturismul prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligaţi, începând cu 15 iulie, să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, a informat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

Citeste si:
Cele mai multe cazuri de COVID-19 la intrarea în Grecia sunt din...
Raport al autorităților...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Ministerul Sănătății a publicat lista centrelor de testare Covid-19, cu adresă și număr de telefon. O găsiți aici.

Grecia înregistrează un număr de 3.803 de cazuri de coronavirus, peste 100 fiind cumulate începând cu 15 iunie, de la redeschiderea turismului. Duminică, Grecia a raportat 31 de noi cazuri și niciun deces. Redeschiderea turismului a reprezentat o măsură foarte importantă pentru statul elen, deoarece turismul este una din direcțiile economice puternice ale acestuia. Pentru anul în curs, potrivit estimărilor Comisiei Europene, turismul în Grecia va pierde până la nouă procente din capacitatea sa.

Sursa foto: Pixabay

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri