Autorităţile din Grecia au întârziat aproximativ nouă ore cu deblocarea formularului de intrare în țară pe cale rutieră, deși anunțaseră că documentele vor putea fi accesate din 14 iulie, ora 00.01, scrie Libertatea.

Formularul pentru turiştii care vor să ajungă în Grecia pe cale terestră este disponibil începând cu ora 09.00.

Luni, autoritățile elene au decis să intensifice procesul de testare de la intrarea în țară prin punctul de frontieră, pentru a evita înmulțirea cazurilor de coronavirus, cauzate de turiștii balcanici. Potrivit autorităților din Grecia, la granița Kulata au fost înregistrate de patru ori mai multe cazuri de Covid decât pe Aeroportul din Atena.

Toţi cetăţenii străini care intră în Grecia cu autoturismul prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligaţi, începând cu 15 iulie, să prezinte un test molecular negativ pentru infecţia cu COVID-19 efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, a informat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

Ministerul Sănătății a publicat lista centrelor de testare Covid-19, cu adresă și număr de telefon. O găsiți aici.

Grecia înregistrează un număr de 3.803 de cazuri de coronavirus, peste 100 fiind cumulate începând cu 15 iunie, de la redeschiderea turismului. Duminică, Grecia a raportat 31 de noi cazuri și niciun deces. Redeschiderea turismului a reprezentat o măsură foarte importantă pentru statul elen, deoarece turismul este una din direcțiile economice puternice ale acestuia. Pentru anul în curs, potrivit estimărilor Comisiei Europene, turismul în Grecia va pierde până la nouă procente din capacitatea sa.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri