Guvernul elen a avut, astăzi, o ședință referitoare la noi măsuri de restricție privind accesul turiștilor pe teritoriul Greciei. Îngrijorarea maximă a grecilor este dată de intrarea pe la punctul de frontieră Kulata - Promachonas, unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri de coronavirus.

Autoritățile elene au decis să intensifice procesul de testare de la intrarea în țară prin punctul de frontieră, pentru a evita înmulțirea cazurilor de coronavirus, cauzate de turiștii balcanici.

Potrivit autorităților elene, la granița Kulata au fost înregistrate de patru ori mai multe cazuri de Covid decât pe Aeroportul din Atena.

În plus, guvernul elen a decis verificarea autenticității testului de Covid, măsura aplicându-se graniței deschise.

Nu în ultimul rând, autoritățile vor permite următoarele zboruri internaționale:

  • dinspre Marea Britanie: începând cu 15 iulie
  • dinspre Suedia: începând cu 22 iulie.

În plan, există și reluarea zborurilor cu SUA, pentru finalul lunii în curs, însă depinde de evoluția epidemiologică a Americii.

Grecia înregistrează un număr de 3.803 de cazuri de coronavirus, peste 100 fiind cumulate începând cu 15 iunie, de la redeschiderea turismului. Duminică, Grecia a raportat 31 de noi cazuri și niciun deces. Redeschiderea turismului a reprezentat o măsură foarte importantă pentru statul elen, deoarece turismul este una din direcțiile economice puternice ale acestuia. Pentru anul în curs, potrivit estimărilor Comisiei Europene, turismul în Grecia va pierde până la nouă procente din capacitatea sa.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri