Hotelierii spanioli au anunțat că se oferă să plătească testele COVID ale turiștilor străini, într-un efort de a-i atrage pe vizitatori și de a salva industria turistică, puternic afectată de pandemie, scrie Reuters. Decizia vine după ce Marea Britanie a anunțat că toţi călătorii care sosesc în Regatul Unit din Spania vor trebui să se auto-carantineze timp de 14 zile pentru a se asigura că nu răspândesc virusul.

Decizia autorităților de la Londra este de natură să afecteze turismul din Spania, întrucât mulți cetățeni britanici preferau să-și petreacă vacanțele în această țară. Marea Britanie și-a motivat decizia prin creșterea cazurilor de noi infectări cu SARS-CoV-2 în Spania. Numărul cazurilor de COVID-19 s-a triplat în Spania în ultimele două săptămâni, mai ales în Catalonia, o importantă regiune turistică, şi în regiunea învecinată Aragon, scrie Digi24.

Tour-operatorul TUI a anulat toate zborurile care urmau să decoleze duminică spre Spania şi Insulele Canare. Mii de britanici aflați acum în Spania vor trece de la plajă la carantină, când revin în țară.

„Nu este doar nedrept, ci și total ilogic și lipsit de rigoare”, a afirmat CEHAT, Asociația Hotelierilor Spanioli într-un comunicat. Membrii CEHAT au propus, în schimb, un sistem de testare reciprocă la nivel european care ar oferi o mai mare siguranță pentru călători, muncitori și rezidenții destinațiilor turistice. "Suntem pregătiți să suportăm aceste costuri".

De la ridicarea carantinei impuse la nivel național, Spania se confruntă acum cu un nou val de cazuri de inefctare cu coronavirus bilanțul zilnic apropiindu-se de 1.000 la sfârșitul săptămânii trecute. Din cele peste 280 de focare de coronavirus monitorizate de autorităţi, cele mai grave sunt în oraşele Barcelona, Lerida şi Zaragoza.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri