Ziua de luni a marcat cea de-a 12-a zi consecutiv de creştere a numărului de cazuri de coronavirus în statul american Hawaii, unde se înregistrează rata cea mai mare de transmitere de pe teritoriul Statelor Unite, potrivit DPA.

Oamenii de ştiinţă care au monitorizat rata de transmitere - cunoscută sub denumirea de rată de reproducere - au constatat că în Hawaii aceasta este cea mai ridicată din ţară, a relatat luni KHNL-TV. Rata pentru Hawaii este de 1,6, ceea ce înseamnă că fiecare persoană care se îmbolnăveşte transmite virusul în medie altor 1,6 persoane, potrivit KHNL, scrie Agerpres.

''Este foarte, foarte ridicată'', a declarat pentru postul de televiziune primarul din Honolulu, Kirk Caldwell.

Este considerată răspândire accelerată o rată de transmitere cu o valoare mai mare de 1, a mai precizat KHNL. Chiar şi în Texas, unul dintre statele cele mai afectate, rata este de 1,16, iar South Dakota este cu mult în urma Hawaii, cu o valoare de 1,2.

''Suntem 'super-transmiţători''', a declarat Scott Miscovich, preşedinte şi fondator al Premier Medical Group Hawaii, care administrează centre de testare pentru COVID-19, pentru Honolulu Star-Advertiser.

''Statisticile naţionale arată că pentru fiecare persoană testată pozitiv la coronavirus în Hawaii, numărul de persoane cărora le transmit boala este cel mai ridicat din ţară''.

O rată mai mare de 1 indică o răspândire rapidă, potrivit Star-Advertiser, iar sub 1, înseamnă că, în cele din urmă, răspândirea va înceta. Hawaii a avut o rată peste 1 din 7 mai, când s-a început reluarea activităţilor economice, a precizat publicaţia.

Hawaii a raportat un număr total de 3.638 de cazuri, dintre care 140 noi cazuri înregistrate luni, cu 34 de decese. Cu două excepţii, toate aceste noi cazuri s-au înregistrat în Oahu, unde au fost raportate şi două decese, potrivit Departamentului pentru Sănătate din Hawaii.

În timp ce per ansamblu numărul cazurilor este mai mic în comparaţie cu alte state, oficialii din sistemul sanitar sunt îngrijoraţi de rata de creştere. Potrivit lui Miscovich, această rată problematică ar putea să pună în curând la grea încercare capacitatea de asistenţă medicală a statului.

''Este doar un exemplu grăitor că trebuie să tratăm această problemă cu cea mai mare seriozitate'', a declarat Miscovich pentru KHNL. ''Trebuie să purtăm măşti, trebuie să păstrăm distanţa fizică'', a mai spus acesta.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri