Primul vârf de sezon pentru anul 2020 este weekendul de Sfânta Maria. În perioada 14 – 16 august 2020 foarte multe zone turistice din țară au raportat un grad de ocupare de peste 95%. În topul preferințelor se află destinații din țară, unde turiștii sunt dispuși să plătească până la 200 de lei /noapte, în special stațiuni montane și de pe litoral. Rezervările se fac last minute, fară avans plătit și cu o fereastra de anulare cât mai mare.

Conform unui studiu realizat de platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, românii nu au renunțat complet la planurile de vacanță pentru vara aceasta. Dintre repondenți, 77% au fost deja într-o vacanță sau urmează să plece, pe când doar 23% au ales să-și anuleze planurile din vara aceasta, dar plănuiesc să le reprogrameze pentru anul viitor.

România este alegerea practică și sigură, sunt de părere 49% din repondenți

Conform răspunsurilor la chestionarul Travelminit.ro, avantajele vacanțelor în România sunt: drumul facil, ușor de parcurs cu mașina personală, varietatea tipurilor de locuri de cazare, prețul redus al sejururilor și posibilitatea de a-l achita cu tichete de vacanță.

Turismul intern a fost opțiunea aleasă de 88% dintre repondenții studiului. În alegerea locației de vacanță, 49% din repondenți au avut în vedere locuri ușor accesibile cu mașina. Vacanțele la munte, în special în zona Transilvaniei, au ieșit în topul preferințelor, cu 46 de procente, urmate de cele de pe litoralul românesc, cu 32 de procente.

Spre deosebire de anii anteriori când aproximativ un sfert dintre călătorii includeau opriri și în principalele orașe din Romania, pentru vacante tip city break, anul acesta turiștii se îndreaptă spre zone rurale și pensiuni agroturistice.

Bugetul pentru o noapte de cazare este cuprins între 100 și 200 lei

Anul acesta turiștii români sunt mult mai atenți cu bugetul de cazare. Aproape jumătate dintre repondenți au afirmat că au alocat între 100 și 200 lei / noaptea de cazare și 28% dintre repondenți au afirmat că au alocat între 200 și 300 lei / noaptea de cazare.

Românii caută să își minimizeze riscurile rezervărilor făcute, astfel că predomină rezervările last minute, fără avans plătit sau cu un avans minim și cu posibilitate de anulare cu până la 48 ore înainte de ziua de check in. Voucherele rămân principala metodă de plată pe platforma Travelminit.ro.

Hotelurile și pensiunile, căutate de turiști

Teama unei expuneri prea mari și a contractării virusului sunt printre principalele motive pentru care românii au ales să-și schimbe planurile de vacanță din vara aceasta.

În proporție de 64%, repondenți se tem de contaminarea cu Covid-19 sau de introducerea unei măsuri de carantinare obligatorie. Chestionarul arată că, în proporție de 43% și 34%, românii consideră pensiunile și hotelurile cu standarde mari ca fiind cele mai sigure, și confirmă în proporție de 78% faptul că măsurile de prevenție sunt respectate foarte bine.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piața rezervărilor hoteliere din România care acceptă și plata prin vouchere de vacanță. Oferta Travelminit.ro conține 5000 de proprietăți din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeți, cabane și campinguri din toate regiunile țării. Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări în 2019 și o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri