Thailanda a pus la punct o strategie care permite pensionarilor europeni să îşi petreacă iarna în această ţară, în încercarea de a salva industria turistică în criză, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres.

Deşi graniţele Thailandei sunt închise pentru majoritatea turiştilor străini începând de la finele lunii martie, pentru combaterea pandemiei, guvernul de la Bangkok intenţionează în prezent să acorde vize străinilor care vor să petreacă în Thailanda o perioadă de timp de până la nouă luni, a declarat Boon Vanasin, preşedintele Thonburi Healthcare Group Pcl, al treilea mare grup de spitale private din Thailanda, care pe lângă spitale deţine şi cămine de bătrâni.

Aceşti vizitatori pe termen lung ar urma să îşi înceapă sejurul în Phuket, una din principalele destinaţii turistice din Thailanda, cu o perioadă de 14 zile în carantină timp în care vor fi supuşi mai multor teste pentru depistarea virusului. După trei săptămâni petrecute în insula Phuket, şi cu condiţia ca rezultatele testelor de coronavirus sunt negative, vor putea călători şi în alte regiuni din Thailanda, precizează Boon Vanasin, care susţine că are informaţii directe cu privire la planul guvernului şi se aşteapă ca primii turişti să ajungă înaintea iernii.

Chiar dacă guvernul a aprobat, în principiu, acest plan, au mai rămas de finalizat unele măsuri destinate reducerii riscului de infecţie, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Bangkok, Traisulee Traisoranakul.

Această deschidere ar fi o gură de oxigen pentru industria turismului şi ospitalităţii din Thailanda, care se chinuie să supravieţuiască după cinci luni fără vizitatori străini. Chiar dacă Thailanda este una din ţările cu cele mai bune succese la nivel mondial în combaterea pandemiei de Covid-19, economia sa bazată pe turism a fost una din cele mai afectate la nivel global, prognozele pentru acest an indicând o contracţie record de 8,5%.

Până în prezent, Thailanda a raportat 3.411 de cazuri de infecţie cu coronavirus, 111 persoane sunt spitalizate şi doar 58 de decese.

Noul plan al autorităţilor din Thailanda ar permite milioanelor de pensionari din ţări europene precum Germania şi Suedia, care de obicei îşi petrec lunile de iarnă în ţări însorite din Marea Mediterană, să se gândească la posibilitatea de a alege în schimb Thailanda deoarece este o ţară cu un risc redus de infecţie, subliniază Boon Vanasin.

"Mulţi seniori nu vor să îşi petreacă timpul într-o ţară cu o iarnă grea. Vor o climă tropicală", a spus Boon, adăugând că înainte de pandemie aproximativ 90% din clienţii grupului Thonburi erau din străinătate.

Peste 6,7 milioane de europeni au vizitat Thailanda în 2019 şi cu contribuit cu 461 miliarde baht (14,8 miliarde dolari) la economia thailandeză, arată datele guvernamentale. Europenii au reprezentat 17% din numărul total al vizitatorilor străini şi 24% din cheltuielile totale ale vizitatorilor străini.

Guvernul thailandez a încercat să promoveze turismul intern cu o campanie care prevede că guvernul va suporta 40% din preţul cazării la hotel însă turismul intern nu poate compensa pierderea turiştilor străini. În insula Phuket, vizitatorii străini au reprezentat două treimi din numărul total al turiştilor dar au contribuit cu 90% din veniturile din turism.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri