COVID-19 | Harta SEMAFOR a zonelor din Grecia

Pandemia a limitat semnificativ călătoriile, iar turismul a fost printre cele mai afectate industrii în 2020. Cu toate acestea, nevoia de vacanțe nu dispare, iar turiștii găsesc modalități de a se bucura de un concediu. Una dintre destinațiile de vară preferate de români, Grecia rămâne în topul alegerilor de vacanță inclusiv pentru toamnă sau iarnă. Prin urmare, pentru a fi mai ușor de planificat o călătorie, Grecia a venit în ajutorul turiștilor cu o hartă SEMAFOR, prin care identifică zonele cu risc ridicat, mediu sau scăzut din punct de vedere al infectării cu noul coronavirus.

Harta indică nivelul infecțiilor din cele 74 de regiuni ale Greciei și zonele cu risc mai mare, unde sunt în vigoare măsuri locale. Patru la număr sunt niveluri de severitate:
  • verde, cel mai scăzut nivel de infecții în prezent,
  • galben, unde este necesară o supraveghere atentă de către autorități,
  • portocaliu, unde situația este îngrijorătoare,
  • roșu, unde regiunea prezintă un risc ridicat și necesită măsuri, inclusiv purtarea obligatorie a măștilor în aer liber.
În prezent, regiunile de la nivelul trei (portocaliu) includ: centrul, nordul și vestul Atenei, Attica, Achaia, Trikala, Kozani, Karditsa, Ioannina, Zakynthos, Creta (Heraklion), Santorini, Kea-Kythnos, Lesbos, Mykonos și Samos.
Harta va fi actualizată de guvern la fiecare două săptămâni sau când situația din regiuni necesită măsuri suplimentare.

Sursa foto: Shutterstock


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri