Primul aeroport pe care pot fi făcute teste rapide COVID-19

Turiștii care vor călători de la Heathrow la Hong Kong sau Italia, începând cu 27 octombrie, vor avea posibilitatea testării COVID-19 pe aeroport. Este vorba despre un test rapid, cu probe din salivă, cu rezultat în maximum o oră, costul fiind de 80 de lire sterline, potrivit BBC.

Scopul organizării unei arii de testare pe aeroport este să ajute pasagerii care au nevoie de prezentarea unei astfel de dovezi în statele în care călătoresc. Cu atât mai mult cu cât Marea Britanie este văzută din ce în ce mai multe state ca fiind o țară cu risc ridicat de infectare cu noul virus.

Inclusiv autoritățile de la Hong Kong cer acum un test COVID-19 negativ la sosirea din Londra.

Astfel, aeroportul din Heathrow, la Terminalele 2 și 5, a devenit gazda testării rapide COVID-19. Companii aeriene precum British Airways, Virgin Atlantic și Cathay Pacific îl propun pasagerilor.

Un astfel de test din salivă este mai rapid decât un test PCR, fiind folosit mai des, deoarece proba nu trebuie să treacă printr-un laborator. Collinson, compania care a venit cu inițiativa testării pe aeroport, a menționat că testul din salivă este la fel de sigur ca un test PCR, cu foarte mici diferențe. Tot cei de la Collinson susțin că un scurt control medical pe aeroport a devenit rapid principala variantă de a împiedica răspândirea virusului prin călătorii.

Citeste si:
Bilanț COVID-19: Ziua și recordul de persoane internate la ATI
Bilanț COVID-19: Ziua și...

Cei de la Collinson speră ca această variantă să redea încrederea turiștilor în călătorii, dar și celorlalte state să primească turiști britanici. Chiar dacă, spun reprezentanții companiei, această testare nu este suficientă pentru unele state, cum ar fi Grecia sau Cipru, care cer, în mod explicit, prezentarea unui rezultat al unui test PCR.

Este foarte important de menționat că această variantă nu este valabilă pentru turiștii care sosesc în Londra din state cu risc epidemiologic ridicat. Aceștia sunt obligați să respecte perioada de carantină de două săptămâni. În acest sens, autoritățile britanice au precizta că se vor gândi la varianta scurtării perioadei de carantină, dacă turiștii vor fi de acord să plătească un astfel de test COVID.

Marea Britanie a atins un total de 741.212 cazuri de coronavirus, dintre care 43.726 au decedat.

Citeste si:
Henri Coandă a primit acreditarea Consiliului Internațional al...
Aeroportul Henri Coandă a...
Sursa foto: www.bbc.com/Reuters

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri