Săptămâna trecută, Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) și Agenția Uniunii Europene pentru Siguranța Aviației (EASA) au adoptat Liniile directoare pentru testarea COVID-19 și carantina călătorilor cu avionul. Scopul este de a sprijini statele membre în stabilirea unei abordări coordonate pentru a reduce riscurile legate de circulația persoanelor în și între țările UE / SEE și Marea Britanie în contextul pandemiei COVID-19. Aceasta ia forma unor recomandări privind utilizarea măsurilor de testare și carantină în diferite scenarii de călătorie între zone cu niveluri de risc diferite.

Ghidul face câteva recomandări foarte importante. În situația epidemiologică actuală din țările UE / SEE și Marea Britanie, unde există o transmisie pe scară largă a COVID-19, AESA și ECDC:

  • Recomandă suspendarea testării sistematice pentru SARS-CoV-2 și / sau în carantină a călătorilor cu avionul;
  • Recomandă scutirea de la carantină și / sau testarea SARS-CoV-2 pentru pasagerii care călătoresc pentru o perioadă scurtă de timp (adică întoarcerea preconizată în 72 de ore), având în vedere oportunitatea potențial redusă de infecție și în care contactele cu populația locală sunt limitate.

Membrii NET (Rețeaua pentru Sectorul Privat European în Turism – Network for European Private Sector in Tourism – net-tourism.eu) solicită statelor membre să urmeze orientările ECDC / EASA și să suspende imediat cerințele de carantină și să ridice restricțiile pentru călătorii cu avionul.

Industria noastră solicită guvernelor europene să ușureze restricțiile de călătorie pentru sezonul de iarnă, atâta timp cât situația epidemiologică nu s-a îmbunătățit pentru a justifica testarea și / sau măsurile de carantină. Mai mult, restricțiile de călătorie pentru călătoriile scurte de afaceri ar trebui ridicate, fiind recunoscut faptul că acestea reprezintă un risc mai mic de transmisie.

Eric Drésin, Secretar General NET

Testele rapide, o soluție pentru turism

Membrii NET susțin, de asemenea, utilizarea testelor antigenice, care sunt accesibile și rapide pentru utilizare înainte de plecare sau de sosirea la destinație și sunt încă eficiente în detectarea cazurilor de răspândire cu risc ridicat. Orientările anterioare ECDC din 29 octombrie 2020 indică faptul că utilizarea testelor rapide de antigen reduce transmiterea ulterioară prin detectarea timpurie a cazurilor extrem de infecțioase, permițând o urmărire eficientă a contactelor. Industria turismului are nevoie de o abordare coordonată a restricțiilor de călătorie.

O trecere la un regim de restricții proporționale mai bazate pe dovezi ar putea salva sezonul european de turism de iarnă, care este estimat la 80 miliarde de euro în cheltuieli în cadrul industriei.

NET este o rețea de asociații comerciale reprezentative din sectorul privat în turismul european. Scopul NET este de a dezvolta obiective comune pentru industrie și de a lucra cu factorii de decizie politică și alți parteneri pentru a le atinge. Turismul este esențial pentru perspectivele economice ale Europei. Contribuie cu mai mult de 10% din PIB-ul UE și oferă aproximativ 12 milioane de locuri de muncă, în mare parte în întreprinderile mici și mijlocii. Între ele, acestea reprezintă a treia cea mai mare activitate socio-economică din UE.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism este membru ECTAA (Asociația Europeană a Agențiilor de Turism și Touroperatorilor), care, la rândul său, este membru al NET. Printre membrii NET se numără cele mai importante asociații și federații europene de turism, precum ETOA (European Inbound Tourism), Eurogîtes (Asociația Europeană de Turism Rural), HOTREC (Asociația Europeană a sectorului HoReCa), EFCO & HPA (Federația Europeană a Organizațiilor de campinguri și parcuri de distracție), IAAPA (Asociația Globală pentru Industria Atracțiilor) și IRU (Asociația Mondială a Transportatorilor Rutieri).

Restricțiile trebuie bazate pe dovezi. Industria turistică a suferit enorm din cauza pandemiei și considerăm că orice măsură ineficientă, adoptată doar de dragul de a fi adoptată, aduce prejudicii imense. Atât timp cât se respectă regulile de igienă și distanțarea socială, nu văd ce probleme pot apărea. Economia mondială trebuie să meargă mai departe, iar turismul este o parte importantă a economiei”, declară Dumitru Luca, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri