România ar putea avea 2 milioane de turiști în 2021, cu ajutorul Diasporei

RePatriot, cu susținerea Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Departamentului pentru Românii de Pretutindeni și Administrației Prezidențiale, a lansat proiectul RePatriot Turism, o acțiune comună de sprijin și promovare a turismului de incoming românesc. Astfel, inițiatorii cheamă românii de pretutindeni ca împreună să pună umărul la relansarea turismului românesc post pandemie, prin acțiuni concrete de promovare a României și atragerea turiștilor străini în țară.

Este foarte important să ne promovăm online și offline, dar nu uitați că Diaspora este mult mai numeroasă și motivată, astfel cei 5.000.000 de români din afara granițelor pot face mult mai mult decât toți ceilalți la un loc. Am identificat deja ambasadori în rândul acestora și vom continua acțiunea de creștere accelerată a lor, astfel să creăm noi comunități. Toți cei care vor promova și vor aduce turiști străini în România vor fi răsplătiți printr-o recunoaștere specială, dar și prin instrumente specifice. Suntem convinși că prin această inițiativă putem aduce 2 milioane de turiști în România anul viitor: 1 milion de români și 1 milion de turiști străini, a spus Dragoș Anastasiu, lider RePatriot Turism.

În plus, inițiativa își propune să identifice lideri care să creeze minimum cinci noi comunități RePatriot Turism în principalele țări în care sunt cei mai mulți români plecați. Astfel de comunități deja au început să se contureze în Israel, Germania, Statele Unite ale Americii. Alături de multe alte acțiuni, RePatriot va încuraja românii din afara granițelor să participe activ și să promoveze masiv România, în special străinilor.

S-a lansat deja o provocare către comunitatea patronilor din turism să stimuleze românii activi în promovarea României

Pe lângă diplome, premii și insigne onorifice pentru ambasadorii RePatriot din Diaspora, Marius Bostan a lansat o provocare către toată comunitatea patronilor în turism: recompensarea românilor implicați în promovarea turismului prin oferirea unor beneficii reale, cum ar fi sejururi cu reduceri speciale sau chiar gratuități pentru cei mai activi dintre ei. Provocarea a fost deja acceptată de Dragoș Anastasiu la Green Village, Emil Munteanu la ATRA Doftana și de Călin Ile, Președintele Federației Industriei Hoteliere din România, care va transmite această provocare către întreaga comunitate a antreprenorilor din turism.

Când se vor ridica barierele să fim pregătiți să acționăm decisiv! Deja să avem turiști care se vor îndreapta spre România. Dacă țara se dezvoltă avem de câștigat cu toții, familiile și urmașii noștri, întărind România pentru încă 100 de ani”, a declarat omul de afaceri Marius Bostan, inițiator RePatriot.

Citeste si:
Iohannis, despre PNRR: Aprobarea rapidă a planului nu ar ajuta
Iohannis, despre PNRR:...

Reprezentații RePatriot au subliniat că de ani de zile se vorbește despre marele potențial al turismului românesc, se admiră frumusețile naturale, dar ne mirăm că nu ne atingem acest potențial și avem mult prea puțini turiști străini în România. Dacă fiecare român din Diaspora ar atrage către România un străin pe an, am avea astfel un surplus de cel puțin 5 milioane de turiști.

A fost remarcată importanța participării la târguri, chiar și on-line, cu sprijinul atașaților economici ai României în străinătate care ar fi bine să aibă indicatori de performanță pentru atragerea de investiții și turism.

Cred cu tărie că acum este momentul să lansăm acest parteneriat public-privat. Diaspora a avut și are un rol important în promovarea României și avem în un plan o acțiune imediată de lucru cu atașații economici: evaluăm redeschiderea birourilor de promovare a turismului românesc în străinătate. Împreună cu Diaspora vom promova România și înțeleg asta foarte bine, după peste 20 de ani petrecuți în Elveția, a declarat Răzvan Pîrjol, Secretar de Stat la Ministerul Economiei.

Obiectivele inițiativei RePatriot Turism pentru anul viitor sunt mai mult decât optimiste. Inițiatorii cred că Diaspora poate aduce minimum 1 milion de turiști străini în România. Acum se lucrează continuu pentru conectarea agențiilor de turism și a antreprenorilor, pentru identificarea și crearea produselor de turism românești și promovarea acestora în Diaspora.

Citeste si:
Angajații Aeroporturi București, în șomaj tehnic după ce traficul...
Angajații Aeroporturi...

RePatriot este o comunitate constituită ca o platformă de inspirație, acțiune, consiliere și informație care își propune să faciliteze accesul românilor din străinătate la oportunitățile din țară. RePatriot este un Proiect al Romanian Business Leaders - RBL lansat în anul 2015.

Sursa foto: RePatriot
Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri