Persoanele care nu respectă regulile domeniului schiabil din Sinaia vor fi amendate cu 2.500 de lei, a anunţat primarul Vlad Oprea, citat de Agerpres.

Decizia vine în urma creşterii numărului de persoane care refuză să coboare de pe munte spre sfârşitul programului de lucru al operatorilor instalaţiilor pe cablu, chiar dacă există informări cu privire la orele de funcţionare, se arată într-un comunicat al Primăriei din Sinaia.

În plus, există turişti a căror viaţă nu este pusă în pericol, dar care solicită intervenţia echipajului Salvamont Sinaia la mult timp după terminarea programului de lucru al instalaţiilor pe cablu, precizează sursa citată.

"Ne dorim ca iubitorii muntelui să rămână în siguranţă pe domeniul schiabil al oraşului Sinaia, de aceea am solicitat sprijinul forţelor de ordine care să îndrume oamenii pe pârtiile de schi şi să se asigure că respectă regulile sanitare stabilite prin lege. O măsură suplimentară pe care am stabilit-o vizează sancţionarea persoanelor care nu respectă programul de lucru al instalaţiilor de transport pe cablu şi care sfidează regulile bunului simţ. Nu tolerez exprimările de tipul "Hai că a venit taxiul!" ale celor aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, care confundă serviciile de transport în comun cu cele de salvare montană", a declarat primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.

De asemenea, amendă vor primi şi operatorii economici care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică în golul alpin şi care nu îşi vor adapta programul de lucru în concordanţă cu programul instalaţiilor de transport pe cablu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri