Numărul pasagerilor decedați în accidente aviatice a crescut în 2020, în ciuda pauzei în transporturi, impuse de pandemie, scrie Euronews.

Potrivit unei companii de consultanță aviatică, au fost 40 de accidente aeriene în 2020, dintre care cinci au fost fatale, rezultând 299 de persoane decedate. În 2019, totalul celor care nu au supraviețuit în urma unui astfel de accident a fost de 257 de oameni, în opt întâmplări fatale din 86 de accidente.

Creșterea numărului persoanelor decedate vine pe fondul unei scăderi de până la 42% a zborurilor comerciale în 2020, din cauza pandemiei.

În plus, la nivel general, rata accidentelor fatale pentru avioanele comerciale mari este 0,27 la un milion de zboruri sau un singur accident grav la 3,7 milioane de zboruri, un nivel similar cu media ultimilor 10 ani.

Aproximativ 60% din decese sunt atribuite unui singur eveniment: prăbușirea avionului ucrainean în Iran, în ianuarie 2020, în care au murit 176 de pasageri, alături de personalul de zbor. Deși Iranul a negat acuzațiile de implicare în cadrul doborârii avionului, a recunoscut, în cele din urmă, că aeronava a fost confundată cu o rachetă a inamicului.

Acestuia i se adaugă prăbușirea avionului din Pakistan, în luna mai a anului 2020, în care au murit 98 de oameni, dar și cea din India, în august 2020, când 21 de oameni și-au pierdut viața.

Companiile de consultanță în domeniu avertizează că lipsa zborurilor poate duce și la lipsa antrenamentului de zbor a piloților, prin urmare, la scăderea performanței. Este necesară menținerea unui training al personalului de zbor.

La polul opus, ”cel mai sigur” an din punct de vedere al accidentelor aviatice a fost 2017, când doar două astfel de evenimente fatale au avut loc, iar 13 persoane și-au pierdut viața.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri