Accidentele aviatice fatale au crescut în 2020, în ciuda lipsei zborurilor cauzate de pandemie

Numărul pasagerilor decedați în accidente aviatice a crescut în 2020, în ciuda pauzei în transporturi, impuse de pandemie, scrie Euronews.

Potrivit unei companii de consultanță aviatică, au fost 40 de accidente aeriene în 2020, dintre care cinci au fost fatale, rezultând 299 de persoane decedate. În 2019, totalul celor care nu au supraviețuit în urma unui astfel de accident a fost de 257 de oameni, în opt întâmplări fatale din 86 de accidente.

Creșterea numărului persoanelor decedate vine pe fondul unei scăderi de până la 42% a zborurilor comerciale în 2020, din cauza pandemiei.

În plus, la nivel general, rata accidentelor fatale pentru avioanele comerciale mari este 0,27 la un milion de zboruri sau un singur accident grav la 3,7 milioane de zboruri, un nivel similar cu media ultimilor 10 ani.

Aproximativ 60% din decese sunt atribuite unui singur eveniment: prăbușirea avionului ucrainean în Iran, în ianuarie 2020, în care au murit 176 de pasageri, alături de personalul de zbor. Deși Iranul a negat acuzațiile de implicare în cadrul doborârii avionului, a recunoscut, în cele din urmă, că aeronava a fost confundată cu o rachetă a inamicului.

Citeste si:
eJobs România: Schimbarea jobului rămâne și în 2021 principalul...
eJobs România: Schimbarea...

Acestuia i se adaugă prăbușirea avionului din Pakistan, în luna mai a anului 2020, în care au murit 98 de oameni, dar și cea din India, în august 2020, când 21 de oameni și-au pierdut viața.

Companiile de consultanță în domeniu avertizează că lipsa zborurilor poate duce și la lipsa antrenamentului de zbor a piloților, prin urmare, la scăderea performanței. Este necesară menținerea unui training al personalului de zbor.

La polul opus, ”cel mai sigur” an din punct de vedere al accidentelor aviatice a fost 2017, când doar două astfel de evenimente fatale au avut loc, iar 13 persoane și-au pierdut viața.

Citeste si:
Care sunt județele cu cele mai multe noi cazuri de COVID-19
Care sunt județele cu cele...
Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri