Vești bune pentru turism: aproximativ 100 de milioane de locuri de muncă ar putea fi recuperate

Consiliul Mondial al Turismului a anunțat că mai mult de 100 de milioane de locuri de muncă ar putea fi recuperate în industria turismului în 2021, având în vedere că statele iau în considerare reluarea călătoriilor, scrie travelpulse.com.

Cea mai recentă prognoză a Consiliului arată că se anunță o vară destinată călătoriilor, deoarece din ce în ce mai multe agenții de turism au înregistrat rezervări pentru vacanțe.

Consiliul a avertizat că aproximativ 174 de milioane de locuri de muncă din industrie sunt în pericol, însă estimările oficialilor sunt din ce în ce mai optimiste.

”Ne așteptăm la o vară destinată călătoriilor, deoarece oamenii vor purta mască, au început campaniile de vaccinare la nivel mondial, dar și datorită testării pe aeroporturi”, a precizat Gloria Guevara, președinte al Consiliului.

În ciuda recuperării joburilor din turism, cifrele vor arăta în continuare o scădere de 17% față de cele înregistrate în 2019.

Citeste si:
Organizații de turism:Certificatele de vaccinare nu ar trebui să...
Manifestul Turismului...

Cel mai bun scenariu al Consiliului implică o revenire a călătoriilor începând cu luna martie, având în vedere vaccinarea la nivel internațional, dar și respectarea normelor de protecție.

Sursa foto: Facebook/ World Travel & Tourism Council

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri