Lufthansa ar putea vinde zboruri de 9 euro doar pentru a-și păstra locurile pe aeroporturi

Șeful Lufthansa a mărturisit că va începe să vândă zboruri chiar și la 9 euro pentru a-și putea păstra sloturilor aeroportuare, scrie Independent.co.uk.

Aflându-se sub egida UE, companiile aeriene trebuie să opereze cel puțin 80% din programele lor de zbor, altfel își pierd locurile pe aeroport. Cu alte cuvinte, rămân fără timpul alocat decolărilor sau aterizărilor, în avantajul competitorilor.

În acest sens, majoritatea companiilor aeriene au recurs la metoda zborurilor fantomă (avioane fără pasageri) pe durata pandemiei, doar pentru a-și păstra sloturile din aeroporturi, un mare dezvantaj inclusiv pentru mediu.

Comisia Europeană a revenit asupra deciziei și a introdus un soi de amânare, prin care companiile aeriene erau ajutate să nu piardă locurile respective. Decizia a fost prelungită, ținând cont de evoluția pandemiei, însă Uniunea Europeană a cerut, la finalul anului trecut, să se revină la regulile inițiale.

Potrivit Uniunii, ar fi vorba despre o revenire treptată până în vară, acum fiind impusă o marjă de 40%.

Citeste si:
Aeroporturile europene trebuie să aibe în centru companiile low-cost
Aeroporturile europene vor...

Fiecare companie aeriană care depinde de sistemul hub va fi nevoită să se supună normelor. Dacă va trebuie să zburăm fără pasageri, probabil vom ajunge să oferim noi înșine bilete la 9 euro pentru a ține acele zboruri în sistem. Pierderea unor astfel de locuri ar fi un prejudiciu imens pentru generațiile următoare de personal, indiferent că vorbim despre Lufthansa sau Air France sau KLM.

Carsten Spohr, director Lufthansa

Pentru moment, întreaga Europă se află sub restricții, în condițiile expansiunii noilor tulpini ale coronaviruslui. În Marea Britanie, spre exemplu, mulți dintre angajații companiilor aeriene ajută statul în campania de vaccinare.
Sursa foto: Facebook/ Lufthansa

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri