Brașovul și stațiunile importante din Valea Prahovei ar putea organiza un eveniment sportiv major, de talia Jocurilor Olimpice de Tineret până în 2028, consideră Octavian Morariu, membru în Comitetul Internațional Olimpic. Totuși, dacă lucrurile nu se schimbă în următorii ani, infrastructura dezastruoasă din regiune ar pune România într-o situație stânjenitoare atunci când ar fi depus dosarul de candidatură, recunoaște acesta.

”Lipsa autostrăzii București-Brașov este un mare minus pentru tot ceea ce înseamnă transport pe Valea Prahovei. Va fi greu într-un dosar de candidatură să explicăm de ce se fac două ore de la Sinaia la Poiana Brașov. Totuși, cred că 2028 este un orizont de timp rezonabil, avem potențial pentru organizarea unor jocuri atunci. Până atunci, Poiana Brașov poate și trebuie să organizeze competiții internaționale pentru a-și face un nume”, a declarat Octavian Morariu.

Comitetul Internațional Olimpic (IOC) este forul tutelar pentru competiții precum Jocurile Olimpice, Jocurile Olimpice de Vară, sau Jocurile Olimpice de Tineret.

Jocurile Olimpice de Tineret au în general cerințe mai reduse în privința infrastructurii pe care țara organizatoare trebuie să o pună la dispoziție. De cealaltă parte, Jocurile Olimpice de Iarnă au nevoie de investiții masive înainte de organizare. De exemplu, Coreea de Sud a cheltuit o sumă estimată la 13 mld. dolari înainte de Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang (2018).

Finalizarea Aeroportului Brașov-Ghimbav reprezintă singura îmbunătățire majoră la capitolul infrastructură care a avut loc în ultimii ani în regiune. Aeroportul este așteptat să fie dat în folosință în septembrie 2021.

“Când se acordă jocuri unei țări, ne uităm și la potențialul acesteia de a câștiga medalii. Dacă țara organizatoare nu are șanse să câștige medalii, interesul scade atât pentru media cât și în rândul populației. Din acest motiv este foarte importantă dezvoltarea schiului alpin în România și organizarea unor competiții precum cele care vor avea loc acum la Poiana Brașov”, spune reprezentantul Comitetului Internațional Olimpic.

Competițiile la care Morariu face referire sunt FIS Children Trophy 2021 și Poiana Brașov SES Race 2021.

Primarul Brașovului, Allen Coliban: Vrem să facem din Poiană o destinație de patru anotimpuri. Vom lansa o sanie de vară și trasee de mountain bike

Allen Coliban

Foto: Allen Coliban/Facebook

După ce a vorbit despre un mega proiect ce vizează extinderea și modernizarea pârtiei din Poiana Brașov, primarul municipiului, Allen Coliban (foto), a discutat și despre planurile generale privind creșterea veniturilor din turism în regiune.

”Turismul brașovean are nevoie în primul rând de o retenție mai bună a vizitatorilor. În afara șederilor din Poiana Brașov, o mare parte dintre turiști vin și stau o singură noapte. Avem nevoie să oferim experiențe în zona de ecoturism și turism activ”, a declarat Coliban.

Întrebat cât reprezintă turismul din veniturile totale ale Brașovului, primarul nu a putut menționa o pondere exactă, menționând doar că acesta reprezintă o categorie importantă din încasări.

”Ne gândim să facem din Poiana Brașov o destinație de 4 anotimpuri, o stațiune care să fie atractivă și când nu este zăpadă. Astfel, vreau să lansăm o așa-zisă ‘sanie de vară’ și mai multe trasee de mountain bike”, spune primarul.

Brașovenii au ales anul trecut un nou primar după ce în ultimii 16 ani liberalul George Scripcaru a câștigat fiecare mandat. Allen Coliban reprezinta USR și a câștigat alegerile cu peste 40% din voturi.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri