Restricțiile de călătorie impuse din cauza pandemiei au fost ca un embargo asupra vacanțelor turiștilor de pretutindeni. Inclusiv turiștii români au fost afectați de noile reguli de conduită, aceștia nemaiputând pleca în străinătate cu aceeași lejeritate. Profitând de această situație, reprezentanții turismului din România s-au gândit că este momentul potrivit pentru promovarea turismul intern. Dumitru Luca, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a declarat că românii trebuie să redescopere România.

Într-o conferință de promovare a Țării Făgărașului, una dintre zonele de munte din România, președintele ANAT a precizat că e nevoie ca România să se axeze pe dezvoltarea turismului intern.

”Trebuie să arătăm turiștilor că nu doar Antalya sau Grecia sunt destinații turistice și că România are și ea obiectivele ei turistice principale. Țara noastră are multe de oferit”, a declarat Luca.

Cristian Vlad, proprietarul unei agenții de turism din Țara Făgărașului, a completat faptul că România poate fi gazda unui turism de masă și că este nevoie de o promovare intensă în acest sens.

”Trebuie să dovedim turiștilor români că țara noastră are zone pentru turism de masă, unde pot veni autocare cu vizitatori. În plus, încercăm să comunicăm mai mult cu proprietarii unităților de cazare pentru a colabora, astfel încât să putem oferi mai multe oportunități de rezervare turiștilor. În România, încă este inoculată ideea rezervărilor pe cont propriu, excluzând agențiile de turism”, a adăugat Cristian Vlad.

Sursa Foto: Țara Făgărașului/ Facebook

Tot el a menționat și că va fi reluat proiectul OMD-urilor, mai exact, Organizațiile de Management al Destinațiilor, prin care va exista o colaborare strânsă între public și privat pentru promovarea turismului intern.

Sursa foto: ANAT/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri