Călătoriile de afaceri fac partea din viața profesională a multor oameni, iar numărul acestora crește pe zi ce trece. În ziua de azi, există șanse foarte mari să fii nevoit să pleci într-o astfel de călătorie de afaceri, sau să trebuiască să organizezi una. Iată care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le ai în vedere.

Verifică din timp ofertele disponibile

Nu lăsa pregătirea pentru ultima sută de metri. Nu uita că în anumite perioade din an poate fi foarte aglomerat, iar găsirea unui loc de cazare poate fi o adevărată problemă, iar prețurile pot fi mult mai ridicate decât dacă ai fi făcut rezervările cu ceva timp înainte.

Verifică hainele pe care le pui în bagaj

Este esențial să faci rezervările din timp (de exemplu, pentru un bilet de avion din Belgia către România), prin urmare caută cele mai bune rute cu avionul și rezervă biletele. Dacă vei face asta, nu vei avea motive de stres înainte de călătorie. În general, este foarte bine să rezervi biletele de avion măcar cu 8 zile înainte de începerea călătoriei. Nu uita că în cazul anumitor companii este nevoie să plătești mai mult dacă ai mai multe bagaje. Este bine să te interesezi din timp asupra acestui lucru. În cazul unei călătorii de afaceri acest lucru poate să conteze, pentru că este posibil să ai nevoie de mai multe haine și perechi de încălțăminte (poți participa la conferințe, gale, dineuri). Stabilește din timp ce haine iei cu tine și de câte bagaje ai nevoie.

Nu uita de controalele medicale de rutină

Este esențial, dacă pleci în țări exotice, să-ți faci controalele medicale de rutină, pentru că nu vrei să înlocuiești călătoria de afaceri cu vizite la medici. Așadar, verifică să nu ai probleme de sănătate care ar putea să-ți dea planurile peste cap. Este esențial să știi că ai făcute vaccinurile de care ai nevoie pentru a ajunge în anumite țări exotice. Găsești informațiile de care ai nevoie în acest sens pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Și tot pe site-ul ministerului se publică și alertele de călătorie pentru toate regiunile lumii, dacă acestea există. De asemenea, nu uita să ai la tine datele de contact ale ambasadei/consulatului României din țara în care te duci.

Verifică valabilitatea pașaportului

Este important să verifici valabilitatea pașaportului sau a actului de identitate (dacă mergi într-o țară membră a Uniunii Europene). În unele țări nu poți intra dacă pașaportul expiră cu câteva luni de la momentul intrării în statul respectiv. Deși în Uniunea Europeană poți călători în baza buletinului, trebuie să știi că în unele aeroporturi poți trece mai repede de porțile de control în baza unui pașaport biometric.

Verifică detaliile călătoriei
Nu numai data plecării este importantă, ci și data întoarcerii. De asemenea, este bine să revizuiești și alte informații, cum ar fi rutele de transport, informațiile din localitățile în care ajungi, locul în care se organizează evenimentele la care vei participa și cum ajungi acolo, tarifele taxiurilor, informații despre vreme. În plus, dacă trebuie să călătorești între localități, trebuie să știi ce rută este mai convenabilă (cu avionul, trenul, autocarul, taxi). Alegerea mijlocului de transport ține de preferința personală, dar și de timpul pe care îl ai la dispoziție.

Pleacă la drum cu o valiză inteligentă

O valiză inteligentă poate fi o soluție foarte bună pentru asemenea călătorii. Este vorba de un tip de valiză care te urmărește permanent, fără să se lovească de obstacole și oameni în drumul ei (valiza este dotată cu o tehnologie specială și cu senzori de proximitate). Atunci când este nevoie, își schimbă cu ușurință direcția. Valiza are dimensiunile cerute de companiile aeriene, astfel că poate fi luată în avion.

Planifică-ți timpul liber

O călătorie, fie ea și de afaceri, presupune și timp liber. Profesia te poate duce în locuri spectaculoase de pe planetă, cu atât mai mult trebuie să te gândești la ceea ce vrei să faci în timpul liber pe care îl ai la dispoziție. Analizează cu atenție programul evenimentelor, stabilește din timp ce ai vrea să faci și ce ai vrea să vizitezi, stabilește ruta și interesează-te din timp despre cum ajungi acolo. Reține că poți rezerva biletele la anumite obiective pe internet, așadar nu vei mai fi nevoit să pierzi timpul. Nu uita că fiecare oraș are o istorie, arhitectură, gastronomie aparte. În plus, viața culturală poate fi pe gustul tău. Interesează-te din timp și profită de fiecare minut liber pe care îl ai.

Acestea sunt numai câteva idei din care te poți inspira pentru următoarea ta călătorie de afaceri.

Sursa foto: www.shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri