Italia a fost unul dintre cele mai afectate state de pandemie și, de asemenea, primul care a arătat violența virusului. Restricțiile de circulație au fost introduse și la nivelul Italiei, alături de portul măștii de protecție, dar și prezentarea unui test PCR negativ pentru intrarea pe teritoriul țării. Statul se pregătește să iasă din lockdown, iar previziunile pentru reluarea turismului sunt îmbucurătoare, mai ales că perioada de carantină de cinci zile ar putea dispărea.

George Gabriel Bologan, ambasadorul României în Italia, a declarat, într-o intervenție la Digi24, că Italia ar putea renunța la măsura carantinei de cinci zile din 15 mai. Decizia este încă la nivel de propunere, însă sunt discuții serioase cu privire la reluarea circulației la nivelul țării.

”Pe 14 mai vom afla detalii sigure din acest punct de vedere. Pe 15 mai va expira perioada de lockdown și vrem ca turismul să fie reluat la nivelul țării, pentru că industria reprezintă 13% din PIB-ul Italiei. Până la alte vești, rog românii să se informeze doar din surse oficiale și să nu ia în calcul diverse știri”, a explicat Bologan.

Ambasadorul a mai precizat că accesul în țară se va putea face fie în baza adeverinței de vaccinare, fie prezentând un test PCR negativ, fie prin dovada unui test antigen negativ.

În prezent, orice persoană care sosește în Republica Italia este obligată să completeze un formular digital de localizare a pasagerilor sau să prezinte o declarație pe propria răspundere. Intrarea în țară este permisă în baza unui test PCR, ulterior, oamenii trebuie să se supună măsurii de supraveghere sanitară și să efectueze autoizolarea pentru o perioadă de 5 zile, în urma comunicării propriei intrări pe teritoriul național către Departamentul de Prevenire al autorității sanitare locale competente.

După efectuarea celor 5 zile de autoizolare, să se supună din nou unui test molecular sau antigen, de tip tampon, pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2.

La intrarea pe teritoriul Republicii Italiene, copii cu vârsta de până la 2 ani sunt exceptați de la obligația prezentării unei adeverințe care să confirme efectuarea unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Toate persoanele care locuiesc în Italia și doresc să călătorească către România, trebuie să efectueze, de asemenea, un test molecular de tip RT-PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, cu maximum 72 de ore înainte de îmbarcare.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri