Germania va ridica la 1 iulie avertizarea de călătorie, în vigoare de peste un an, pentru majoritatea ţărilor, cu excepţia celor care înregistrează încă un nivel ridicat de infectare sau o incidenţă puternică a variantelor coronavirusului, a anunţat Ministerul federal de Externe.

„Putem ridica avertizarea generală de călătorie pentru zonele de risc unde incidenţa pe şapte zile este mai mică de 200. Această măsură se va aplica de la 1 iulie şi în toată lumea”, a comunicat şeful diplomaţiei germane, Heiko Maas.

Măsura va facilita reluarea călătoriilor şi a activităţii turistice în sezonul estival, scrie Agerpres.

„În numeroase locuri, cifrele de infectare sunt în scădere şi tot mai mulţi cetăţeni sunt vaccinaţi. După luni îndelungate de lockdown, ne putem bucura de o anumită normalitate, inclusiv în ce priveşte călătoriile”, a adăugat Maas, făcând totuşi apel la prudenţă şi la respectarea regulilor sanitare.

Avertizarea, însoţită de restricţii, rămâne însă în vigoare pentru ţările unde se înregistrează niveluri încă ridicate de infectare sau o incidenţă mare a unor variante ale coronavirusului, cum este cazul Marii Britanii sau al Indiei.

Institutul Robert Koch eliminase câteva state şi regiuni, printre care SUA, Canada, Elveţia, Austria şi câteva regiuni din Grecia, de pe lista zonelor cu risc de călătorie.

Ridicarea avertizării de călătorie nu scuteşte însă de obligaţia de a prezenta un test negativ la coronavirus, un certificat de vaccinare şi de a respecta orice altă cerinţă în vigoare pentru călătoriile în afara Germaniei.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri