Nu mai încape îndoială de faptul că România a furat deja de ceva timp ochii străinilor prin munții, dealurile și locuri pitorești care pun țara noastră pe harta preferințelor europenilor. În general, când pășesc la noi în țară, turiștii sunt fascinați de locurile cu pășune, cu verdeață, de unde răsar timid cășuțe tradiționale, din lemn.

Cam așa arată și satul Breb din județul Maramureș, un loc pe care turiștii europeni l-au poziționat în topul preferințelor lor. Pentru cei mai mulți dintre ei, acest sat este alegerea numărului 1 atunci când vorbim despre o vacanță în România.

Satul Breb. O lume rurală neschimbată de sute de ani

Satul de la poalele Munților Gutâi este vizitat anual de turiști din toată lumea. Și Prințul Charles a călcat pragul satului, acolo unde a refăcut în anii trecuți și o biserica veche din lemn. Mai mult, în satul Breb s-au și mutat mai mulți străini, după ce au fost încântați de viața liniștită de aici și de peisajele de poveste.

Satul Breb, MaramuresSatul Breb, Maramures

Satul Breb, MaramuresSursa foto: Facebook /Casa din Vale Breb

„La noi îi foarte frumos satul și vin foarte mulți turiști, din toate părțile lumii”, a spus o localnică pentru Digi24.

Prezența mare a turiștilor străini i-a ajutat și pe localnicii din zonă să promoveze mai mult locul și să înțeleagă cât de valoros este satul românesc tradițional.

Sursa foto: Facebook / Casa din Vale Breb

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri