De câteva luni bune, în România au căpătat popularitate foarte mare un anumit tip de căsuțe în care te poți caza, care se află fie la munte, fie în depresiuni. Acestea se numesc A-Frame, au o formă triunghiulară și imită cabanele de la munte, doar că arată mai bine în exterior, în vreme ce interiorul e decorat, de asemenea, cu bun gust.

Probabil ați văzut și voi poze cu astfel de cazări, la vedete și la influenceri pentru că acestea au început să devină o alegere excelentă pentru o escapadă de weekend și nu numai. Vestea bună este că îți poți rezerva o noapte de cazare în orice anotimp, în aceste căsuțe, însă iarna, peisajul este unul desprins din povești. Vestea mai puțin bună este că prețurile sunt cam piperate. Însă chiar dacă te țin sau nu buzunarele, te invităm să le descoperi!

De ce sunt atât de populare cabanele A-Frame

Le spune A-Frame acestor tipuri de cabane sub forme triunghiulare și au devenit extrem de căutate de români în ultimele luni. Aceste cabane sunt alese de tot mai mulți turiști care s-au săturat de hotelurile și pensiunile tradiționale și care se orientează după locuri mai retrase în care să se cazeze. Aceste tipuri de căsuțe triunghiulare sunt populare datorită designului minimalist, cu dormitoare stil mansardă, create în principal din lemn, care imită, într-o oarecare măsură casele de tip scandinav.

1. Hygge Cabana

Hygge Cabana este o cabană situată în Mălaia, una dintre cele mai frumoase destinații pe care județul Vâlcea le are de oferit. Legenda spune că au existat în trecut mai multe cete de hoți care s-au adăpostit la umbra cetinei de brad. Tot în acea zonă au găsit și peşteri şi grote care s-au dovedit a fi locuri ideale pentru ascunderea prăzii.

Hygge Cabana se află la 40 de km de Aquapark Cozia și include patru dormitoare, living, bucătărie bine utilată, cu frigider și plită, precum și terasă. WIFI-ul și parcarea sunt gratuite. Dacă alegi să te cazezi la Hygge Cabana, află că vei putea și schia în apropiere, însă dacă nu ești un fan al sporturilor de iarnă, te poți bucura de un peisaj de vis, lângă pădure, unde poți face plimbări.

  • Prețul pentru o noapte, conform airbnb.com, este de 2,371 de lei.

2. Cabana A-frame Nis

Cabana A-frame Nis se află în comuna Coțofănești, din Slănic Prahova, la 100 de km de București. Cazarea are o capacitate maximă de opt adulți, fiind dotată cu trei dormitoare, un salon, o bucătărie complet utilată, un foișor cu grătar, dar și cu locuri de joacă pentru copii atât la interior cât și la exterior. Ciubărul se închiriază contra cost, pentru suma de 300 de lei pe zi (cu obligația de a-l închiria minimum două zile).

  • Prețul pentru o noapte de cazare, în timpul săptămânii, este de 850 de lei, iar în weekend ajunge la 900 de lei/noapte. Proprietarii dau la închiriat Cabana A-frame Nis pentru minimum două nopți.

3. Livada 45

Borșa este iarăși o locație de vis în care să te cazezi, mai ales dacă te știi iubitori de natură. Localitatea este situată în estul județului Maramureș, la baza Masivului Rodna, foarte aproape de celebra trecătoare Prislop. Aici se află și Livada 45, un centru de cazare care include și căsuța cu formă triunghiulară, în care vei găsi două dormitoare cu băi proprii, living cu canapea și șemineu, bucătărie complet utilată, dar și terasă și grătar.

  • Prețul pentru o noapte de cazare la Livada 45 este de 825 de lei, tariful incluzând cazarea pentru 4 adulți și doi copii mici. Ciubărul de la cazare este contra cost - 400 de lei/ zi.

4. Cabana Amont Chalet

Cabana Amont Chalet se află în satul Peștera din județul Brașov, un loc unde peisaje pitorești din Munții Piatra Craiului ți se aștern la picioare. Dacă vii din București, nu faci mai mult de 180 de kilometri pe drum, până în satul Peștera, așa că nu-ți rămâne decât mai mult timp să te bucuri de natură, de aer curat și de o cazare pe măsură.

Cabana Amont Chalet se află în inima Parcului Național Piatra Craiului și dispune de două cabane A-frame și o casă în stil nordic, cu o capacitate totala de 28 persoane. Fiecare cabană dispune de următoarele facilități: 6 dormitoare duble, 4 bai, bucătărie utilată complet, sauna cu dus, living spațios cu șemineu, videoproiector, încalzire pardoseală, 4 terase, gratar.

  • Prețul pentru o noapte de cazare este de 2.200 de lei (în timpul săptămânii), iar în weekend este de 2.700 de lei pentru o căsuță de tip A-Frame, iar pentru Nordic House, prețul este de 1.200 de lei în timpul săptămânii și 1.500 de lei în weekend.

5. Cabana „Hai la Munte”

Cabana „Hai la Munte” se află în Bran, județul Brașov, fiind la mai puțin de 3 km de Castelul Bran. Cazarea are o capacitate maximă de patru persoane, fiind dotată cu un dormitor cu pat matrimonial, dar și o canapea extensibilă. Turiștii au, de asemenea bucătărie complet utilată, grătar exterior, dar și stație de încărcare pentru mașinile electrice și punct de închiriere de biciclete de tip Mountain Bike. Desigur, din peisaj nu lipsește nici ciubărul care este, însă, contra cost.

  • Prețul pentru o noapte de cazare este de 700 de lei pentru 4 adulți, cu mențiunea că proprietarii oferă cabana la închiriat pentru cel puțin două nopți.

Sursa foto: Facebook / Livada 45

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri