Italia vine cu noi propuneri inedite pentru a inspira următoarea generație să locuiască în micile sate. De data aceasta, oferta vine din frumoasa regiune Calabria din sudul Italiei, care oferă câtorva rezidenți 28.000 euro, în numerar, pe parcursul a trei ani, pentru a se muta într-unul dintre fermecătoarele sate italiene, scrie publicația americană Forbes.

Acesta nu este primul program lansat de țară, în trecut au mai existat acțiuni similare în satul Santo Stefano di Sessiano, care oferea persoanelor subvenții de până la 52.500 dolari pentru a se muta acolo și a lucra.

Prin toate aceste demersuri, și cel mai recent din Calabria, intenția Guvernul italian este de a atrage o nouă populație în micile sate care au pierdut rezidenți de-a lungul anilor.

„Scopul este de a stimula economia locală și de a da o viață nouă comunităților mici”, a declarat pentru CNN Gianluca Gallo, consilier regional.

Totuși nu este atât de ușor să primești cei peste 20.000 euro doar mutându-te trei ani în Italia. Pentru a obține fondurile din Calabria, noii rezidenți trebuie să promită că vor lansa o afacere mică sau vor ocupa un anumit loc de muncă. Și nu, nu oricine se poate muta acolo. Aceste sate doresc o infuzie de tineri, astfel vârsta limită este de până în 40 de ani. În plus, dacă ești acceptat în program, trebuie să te muți în 90 de zile.

Proiectul va fi lansat în următoarele săptămâni, iar regiunea a alocat peste 700.000 de euro. În plus, regiunea ar putea acorda subvenții unice pentru a ajuta noii rezidenți să deschidă hoteluri, restaurante, baruri, magazine și multe altele.

Până în prezent, nouă dintre satele din Calabria s-au înscris pentru a participa la program. Iată o scurtă descriere a câtorva locații.

Albidona

Sursă foto: Shutterstock

Satul de pe plajă se întinde de la coastă până la dealuri și este situat lângă Parcul Natural Pollino, unde puteți face drumeții și ciclism montan. Bonus: Albidona are și case de 1 euro de vânzare.

Bova

Sursă foto: Shutterstock

Acest oraș antic parțial abandonateste situat într-o zonă numită „Calabria greacă”, datorită tuturor coloniștilor timpurii din Grecia antică care s-au mutat aici. Nu este departe de Sicilia.

Santa Severina

Sursă foto: Shutterstock

Santa Severina este situat pe un deal stâncos și are palmieri și vedere la mare. Satul este renumit pentru deliciosele sale portocale.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri