Pandemia cauzată de noul virus a schimbat ordinea mondială și a dovedit pe de o parte, slăbiciunea sistemului medical internațional, iar pe de altă parte, imposibilitatea economiilor lumii de a se adapta rapid acestei forme spontane de criză. Italia, primul și unul dintre cele mai afectate state de invazia noului coronavirus, își revine treptat, reluându-și vechile obiceiuri. O comună italienească, spre exemplu, vinde case la doar un 1 euro, aproximativul a 1,14 dolari, pentru reîntinerirea regiunii.

Cinquefrondi, o comună în regiunea Calabria, care, de altfel, nu a mai înregistrat niciun caz nou de Covid în ultima vreme, vinde case la nici mai mult nici mai puțin de 1 euro, pentru a atrage cât mai mulți tineri în zonă, scrie BusinessInsider.com.

Primarul comunei, Michele Conia, a denumit această campanie ”Operațiunea Frumusețe” (Operation Beauty). Aceasta a declarat că foarte mulți tineri au plecat în marile orașe sau chiar în capitală în căutarea joburilor. Prin urmare, mare parte din comună se află abandonată, locuințele fiind goale, unele chiar riscante pentru ceilalți locuitori.

Nefiind ocupate și sub acțiunea fenomenelor meteo, casele au început să dea semne de instabilitate în ceea ce privește tencuiala.

Citește și: Care sunt datele la care statele europene își redeschid granițele turiștilor

Ce trebuie să faci pentru a cumpăra o casă cu un euro

Singura cerință pentru afacerea din Cinquefrondi este ca viitorii proprietari de case să plătească o taxă anuală, un fel de poliță de asigurare, în valoare de 250 de euro (aproximativ 284 de dolari) până la finalizarea lucrărilor de renovare a casei cu pricina.

Aceștia sunt responsabili pentru o amendă de 20.000 de euro (aproximativ 22.754 de dolari) dacă nu finalizează renovarea în trei ani.

Vezi și: Top 5 cele mai sigure plaje în vreme de pandemie

Potrivit presei locale, casele din Cinquefrondi, disponibile la un euro au nevoie masivă de renovare. Însă, față de alte comune sau orașe cu oferte similare, locuințele din aceasta sunt mult mai mici. Prin urmare, costurile de renovare nu ar fi foarte mari, iar procesul în sine nu ar dura foarte mult.

Citeste si:
Liziera de Lac - proiectul rezidențial din mijlocul naturii
Liziera de Lac - proiectul...

Locuințele din Cinquefrondi au dimensiuni între 323 și 430 de metri pătrați. În plus, costul unei renovări poate ajunge până la maximum 20.000 de euro, echivalentul amenzii, în cazul în care renovarea nu are loc în maximum trei ani.

În prezent, în Cinquefrondi, există un număr de 12 case disponibile, în care oamenii se pot muta imediat ce le achiziționează. Pe lângă acestea, mai sunt alte 50 de locuințe pe listă, ale căror proprietari nu mai sunt de găsit, care pot fi date spre locuit, dacă cererea este foarte mare, conform declarațiilor primarului.

Nu uita și de: Vacanțe de peste 1.000 de euro. Mai sunt românii dispuși să plătească mii de euro pentru o vacanță

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri