Faima Italiei a crescut în ultimii ani datorită ofertelor de vânzare ale unor case la doar 1 euro. Ei bine, trendul este în creștere, cu atât mai mult cu cât anumite vedete au achiziționat astfel de locuințe și au început să ajute la promovarea acestora, scrie Forbes.com.

Cu populațiile în scădere, dar economiile la limită, orașele și satele mici din Italia au nevoie de o schimbare radicală, pentru a putea exista. Salvarea a venit de la punerea în practică a ideii caselor de vânzare la 1 euro, un preț insignifiant. Deși costul casei este infinit mai mic, noul proprietar trebuie să își asume restaurarea clădirii, astfel putând atrage turiști sau alți locatari în zonă.

Orașe din sudul Italiei, precum Sambuca, Mussomeli sau Zungoli au adoptat cu succes ideea.

Hollywood în Sicilia

Casele din Sambuca au atras interesul global. În urma cu doi ani, 16 astfel de proprietăți au fost scoase la licitație, iar anul acesta toate au fost vândute. Vestea a ajuns până la Hollywood, unde actrița americană Lorraine Bracco a cumpărat o astfel de casă și refăcut-o, astfel încât să ajute la filmările producției My Big Italian Adventure.

Voci din piață spun că aceasta era scânteia de care Sambuca avea nevoie pentru a renaște. În prezent, orașul pune la bătaie alte 15 astfel locuințe.

Sambuca este cunoscută drept unul dintre cele mai frumoase domenii italienești, datorită peisajelor sale.

Zone în care chiar și renovarea e plătită

Troina, tot din Sicilia, a început afacerea cu case la 1 euro anul trecut. Orașul istoric a cunoscut un exod al locuitorilor în ultimele decenii, iar casele au fost abandonate. Inițiativa vânzării locuințelor la un asemenea preț a venit pe fondul reînvierii spiritului istoric al zonei.

Pentru a accelera procesul, consiliul orașului oferă inclusiv bani pentru renovare pentru noi proprietari. Sumele pot ajunge și la 15.000 de euro, dacă noii locatari își asumă refacerea completă a casei cu pricina.

În plus, autoritățile locale au asigurat că serviciile imobiliare, prin care noii locatari pot intra în posesia locuințelor, sunt în mai multe limbi, aceasta pentru a antrena interesul internațional pentru regiune. Mai mult decât atât, pentru a facilita la maximum cumpărarea unor astfel de locuințe, autoritățile au pus bazele unei agenții dedicate, HouseTroina.

Cei care se angajează să restaureze casele trebuie să prezinte totuși un plan autorităților locale.

Și Troina este una dintre cele mai frumoase zone din Italia, oferind vedere spre Etna.

Casa visurilor în Italia

Chiar înainte de vacanță, Castropignano, aflat în regiune Molise, a demarat procesul vânzării caselor la 1 euro. Cei interesați trebuie să prezinte proiectul de renovare autorităților, să înceapă lucrările în maximum două luni de la data aprobării proiectului și să depoziteze și o garanție de 2.000 de euro, prin care autoritățile au siguranța că noul locatar nu renunță la achiziție.

Garanția se va afla în conturile municipalității timp de 3 ani de la data încasării.

Aproximativ 100 de case au fost alese în Castropignano, dar procesul de vânzare este puțin diferit. Motivul este dat de faptul că primarul orașului încearcă să potrivească un cumpărător cu o locuință pe măsură.

Autoritățile consideră că în această manieră vor putea să-și păstreze noi locatari pentru mai multă vreme.

Afacerile cu case la 1 euro par să devină noul trend și intră în atenția investitorilor, cu atât mai mult cu cât trecem prinr-o perioadă de restricții, iar turismul este limitat.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri