Autorităţile britanice au decis să treacă România pe "lista verde" a statelor cu risc scăzut pentru sănătatea publică din Regatul Unit, în demersul de relansare prudentă a călătoriilor internaţionale, conform unui anunţ postat miercuri pe site-ul guvernului de la Londra.

Alături de România, şi Austria, Germania, Slovacia, Slovenia, Letonia şi Norvegia vor intra pe "lista verde", începând din 8 august, de la ora 04:00 ora Angliei, se precizează în comunicat.

Deși nu mai stau în carantină la intrarea în UK, românii vor fi totuși nevoiți să facă un test COVD la 2 zile după aterizare.

De notat că la întoarcerea în țară din Marea Britanie, românii vor fi nevoiți să intre în carantină.

Tot din 8 august, Bahreinul, India, Qatarul şi Emiratele Arabe Unite vor trece de pe "lista roşie" pe "lista portocalie" a autorităţilor britanice, iar călătorilor complet vaccinaţi din Franţa li se vor aplica aceleaşi reguli ca acelora cu "schema completă" de pe lista portocalie, adică nu vor mai fi nevoiţi să se carantineze.

În acelaşi timp, Georgia, La Reunion, Mayotte şi Mexicul trec pe "lista roşie".

Guvernul va continua să urmărească datele privind toate statele şi nu va ezita să treacă la acţiune când în situaţia epidemiologică dintr-o ţară apar modificări, se menţionează în comunicat.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri