Câteva mii de turiști ajung zilnic în localitatea Lunca de Sus din județul Harghita pentru a încerca pista de bob de vară Skigyimes. Pista a fost inaugurată în anul 2018 și a devenit în scurt timp una dintre atracțiile principale ale zonei. Zona de agrement de la Lunca de Sus mai include și un restaurant și o terasă de vară, și până la finalul anului viitor va avea și un hotel cu servicii de wellness și 31 de camere pentru turiștii care vor să înnopteze în zonă.

Investiția va fi finanțată printr-un proiect susținut de Fundația Pro Economica Alapítvány și va crea aproximativ 50 de noi locuri de muncă.

“Lucrările au început la scurt timp după alegerea proiectelor ce urmează a fi finanțate, iar lucrurile evoluează într-un ritm susținut, ceea ce ne bucură și ne dă încredere că totul se va desfășura conform planificării inițiale, atât nouă, cât și partenerilor strategici din regiune. În condițiile în care restricțiile impuse de pandemie încă își pun amprenta asupra multor afaceri din zonă, scopul nostru este să susținem turismul regional și, implicit, antreprenorii, să oferim un sprijin comunităților locale creându-le un climat economic prielnic dezvoltării prin păstrarea tradițiilor și valorilor care îi reprezintă”, a declarat Monika Kozma, Director Executiv Fundația Pro Economica.

De la un bob de vară la un hotel de 4 stele în zona pârtiei Skigyimes din Lunca de Sus

Localitatea Lunca de Sus a devenit relevantă pentru turismul românesc grație pârtiei de bob de vară construită aici în urmă cu 3 ani, a cărei realizare a costat 1,5 milioane de euro. Astăzi, bobul este funcțional și vara și iarna, iar pentru sezonul de iarnă au fost inaugurate și două piste de schi, ideale pentru începători: o pârtie de 700 ușoară și o alta de 800 de metri, cu dificultate medie Pârtiile sunt așezate pe o înălțime de 1060 metri, diferenţa de nivel fiind de 160 metri.

Întrucât zeci de mii de turiști trec anual pe la Skigyimes, în cadrul complexului au fost dezvoltate pe rând, de-a lungul timpului, o pensiune cu restaurant, un bar, o cabană cu terasă panoramică și o parcare cu peste 200 de locuri, ce devine adesea ușor neîncăpătoare grație numărului tot mai mare de amatori de adrenalină, dornici să încerce această pistă de bob.

Noul hotel ce va beneficia de sprijinul financiar al Fundației Pro Economica va avea 31 de camere, dar și un centru wellness cu o capacitate de circa 150 de persoane, de care se vor putea bucura toți turiștii dornici de o astfel de relaxare, nu doar cei cazați în complex. Proiectul este preconizat a fi finalizat peste 2 ani.

11 hoteluri de 4 și 5 stele și facilități turistice suplimentare urmează să fie construite în județele Mureș, Harghita și Covasna în următorii ani printr-o finanțare susținută de Fundația Pro Economica Alapítvány. Aproape 500 de locuri noi de muncă vor fi create, iar capacitatea de cazare din regiune va fi suplimentată cu circa 700 de camere.

Fundația Pro Economica Alapítvány este o organizație care are ca obiectiv dezvoltarea condiţiilor de viaţă economică, socială, culturală şi religioasă, bazată pe cercetări ştiinţifice şi tehnice. Scopul programelor demarate de către Fundație este de a crea un climat economic prielnic dezvoltării afacerilor loacale, prin păstrarea tradițiilor și valorilor din regiune.

Sursa foto: Fundatia Pro Economica Alapítvány

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri