Pe 17 mai 2021, în urma unei investiții minimale de 10.000 de euro, Alexandru Filip a lansat în versiunea beta Pickatrip.ro, prima platformă românească de sejururi și vacanțe la tarife considerabil reduse, chiar și cu 30-40% mai mici decât în sistemele de rezervări ale hotelierilor și agențiilor de turism. Pe lângă tarifele preferențiale, utilizatorii cu cont activ au parte și de numeroase beneficii extra: reduceri suplimentare la restaurante, cafenele și SPA, servicii și activități gratuite oferite de gazde, diverse cadouri și multe alte surprize.

Printre partenerii platformei se află atât de locații de nișă, precum case tradiționale și conace istorice, cât și pensiuni moderne și hoteluri de top. Iar ofertele sunt pentru toate gusturile și buzunarele (momentan strict din România, într-un viitor apropiat și din afara țării). În clipa de față discutăm de 50 de locații partenere și 20 de oferte turistice active, portofoliul urmând să crească într-un ritm accelerat de la o săptămână la alta.

Beculețul cu ideea Pickatrip.ro s-a aprins chiar în plin lockdown, când pandemia a dat de pământ cu turismul. M-am gândit atunci că industriei HoReCa îi va fi extrem de greu să revină la parametrii de dinainte (mai ales hotelurilor). În plus, știam că turismul românesc se confruntă cu o problemă mai veche, încă dinaintea crizei generate de noul coronavirus. Și anume, gradul mediu oficial de ocupare din structurile de cazare de doar 35%, la care se adaugă media mică de înnoptare de 2,3 nopți per turist român. Una dintre ambițiile noastre este să contribuim la creșterea acestor indicatori.

Alexandru Filip, fondatorul platformei Pickatrip.ro

De asemenea, și relația angajator-angajat a fost influențată puternic de pandemie. Majoritatea specialiștilor de HR se așteaptă ca și anul viitor personalul din industrii precum IT, financiar-bancar, telecomunicații, automotive, PR-comunicare-marketing și alte servicii să practice telemunca sau să lucreze în sistem hibrid. Costurile cu spațiile de birouri au fost reduse în ultimii doi ani, însă investițiile în pachetele de beneficii extra-salariale s-au intensificat pe toată perioada pandemiei.

”Clasicelor tichete de masă și abonamente pentru servicii medicale li s-au adăugat recent conturi gratuite și subscripții digitale pe diverse platforme românești sau internaționale. Prin urmare, datorită interesului venit dinspre mediul privat către noi, am luat decizia să regândim complet modelul de business și să ne reinventăm. În mod oficial, începând de astăzi ne propunem să devenim o platformă de oferte turistice #pebune dedicată exclusiv angajaților și colaboratorilor din firmele și companiile contractate. Numeroase studii au demonstrat că cei ce călătoresc în mod frecvent sunt și cei mai fericiți și productivi la locul de muncă. Bănuiesc că toți angajatorii își doresc astfel de oameni în echipele lor, iar noi le punem acum la dispoziție o soluție concretă”, completează antreprenorul.

Alexandru Filip și echipa Pickatrip.ro au ca obiectiv contractarea a 25 de companii și crearea a 1000 de conturi până la finalul acestui an. Printre obiectivele de anul viitor, când piața de turism va începe în sfârșit să dea semne de revenire și să se apropie mai mult de normalul din 2019, se află listarea a 200 de locații cu oferte turistice active, 100 de firme locale și companii naționale contractate și peste 5.000 de conturi create. O altă țintă pentru 2022 este atragerea unei investiții private pentru dezvoltarea versiunii finale a platformei online, pentru lărgirea echipei și pentru diverse acțiuni de marketing.

Alexandru Filip are o experiență de 10 ani în antreprenoriat, turism și digital. Este proprietarul Casei Filip din Sarichioi, o casă tradițională de oaspeți din Delta Dunării, ridicată în urma unei investiții de 250.000 euro. Deține și conduce Eventur, o agenție de marketing full-service specializată în turism. În 2016 a fost cofondator Bucharest City App, o aplicație de timp liber cu 100.000 de utilizatori care a fost vândută în ianuarie 2020 unui operator de telefonie mobilă.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri