Parcul Sticlăriei, cunoscut drept "cea de a doua Deltă a Bucureştiului", s-a redeschis după 30 de ani în care a fost lăsat în paragină, a anunţat Primăria Sectorului 2.

"Timp de 30 de ani, acest parc cu o valoare ecologică extraordinară a fost abandonat, lăsat în paragină şi transformat în groapă ilegală de deşeuri. În ciuda vicisitudinilor, aici şi-au găsit casa o multitudine de specii de păsări acvatice şi animale de dimensiuni mici. Totalul investiţiei în refacerea şi amenajarea parcului este de 3,4 milioane de lei", se precizează într-un comunicat al administraţiei locale, scrie Agerpres.

Conform sursei citate, cea mai mare parte a investiţiei a fost direcţionată spre eliberarea vegetaţiei şi lacului de deşeuri din construcţii şi gunoaie.

În total s-au scos 1.632,36 de tone de deşeuri.

Curăţarea lacului a fost făcută cu utilaje de mici dimensiuni şi cu grijă faţă de faună. Topografia dificilă (versanţi) a presupus extragerea manuală de calupuri de beton abandonate ilegal, arată Primăria Sectorului 2.

Amenajarea parcului este minimalistă şi a respectat conceptul de "natură în oraş".

"Este un parc fără betoane şi pavele. Fără locuri de joacă cu tartan. Fără maluri de lac cimentate. Este o oază urbană cu izvoare, fântâni, alei refăcute din pietriş, poieniţe cu trifoi, bănci rustice din butuci de lemn", a precizat autoritatea locală.

A fost plantaţi peste 1.900 de arbori şi arbuşti de diverse specii şi plante ornamentale, decorative, perene şi graminee.

De asemenea, a fost adus iluminat public şi refăcută puntea ornamentală.

"Odată eliberat de gunoaie, Parcul Sticlăriei este protejat şi conservat. Această biodiversitate în mijlocul oraşului oferă un contact apropiat cu natura", a adăugat autoritatea locală.

Sursa foto: Facebook: Denisa Neagu, Străzi pentru oameni

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri