Începând cu 7 decembrie 2021, toate persoanele (inclusiv cele vaccinate cu ambele doze) care intenționează să călătorească în Regatul Unit (Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord) trebuie să prezinte la sosire certificatul negativ al unui test COVID-19 (tip PCR sau lateral flow) efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de îmbarcare.

Sunt exceptați copiii de până la 11 ani inclusiv

Această măsură vine în completarea condițiilor prevăzute de autoritățile britanice la intrarea pe teritoriul Regatului Unit.

Astfel, reamintim că persoanele vaccinate care sosesc în Regatul Unit au obligația:

  • să prezinte la sosire certificatul negativ al unui test Covid-19 (tip PCR sau lateral flow) efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie;
  • să efectueze un test tip PCR în ziua a doua de la sosire;
  • să se autoizoleze la domiciliu până la primirea rezultatului testului. În cazul în care testul va fi pozitiv, persoana respectivă va trebui sa continue autoizolarea pentru o perioada de 10 zile. În cazul unui rezultat negativ se încheie perioada de izolare.

Reguli de intrare în țară pentru nevaccinați

Pentru persoanele nevaccinate rămân valabile următoarele condiții la intrarea în Regatul Unit:

  • să prezinte la sosire certificatul negativ al unui test Covid-19 (tip PCR sau lateral flow) efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de călătorie;
  • să rezerve și să achite în prealabil efectuarea a încă 2 teste Covid tip PCR(pentru ziua a 2-a ziua a 8-a de la sosire);
  • să efectueze 10 zile de autoizolare la adresa de domiciliu/adresa declarată la sosire.

ATENȚIE! Nu sunt exceptate de la aceste reguli persoanele care “au trecut prin boală” sau care rămân în Regatul Unit pentru o perioadă mai scurtă de 10 zile.

În continuare, toți cei care călătoresc în Regatul Unit au obligația să completeze în prealabil (cu maximum 48 de ore înainte) Formularul de Localizare (Passenger Locator Form).

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri