27 Ianuarie 2022

Prima țară din Europa care elimină toate restricțiile pandemice



Danemarca este prima țară din Europa care va elimina toate restricțiile pandemice, având în vedere numărul redus al spitalizărilor, dar și rata crescută a vaccinării anti-COVID.

”În final, revenim la normalitate. Vom renunța ultimele restricții legate de COVID în Danemarca”, a declarat primul ministru Mette Frederiksen, într-o conferință de presă, scrie Politico.eu.

Ultimele restricții vor fi eliminate pe 1 februarie.

Anunțul vine în contextul în care o subvariantă a Omicron, BA.2, câștigă teren în Danemarca, generând un număr record de infecții (46.000 de cazuri noi, pe 26 ianuarie).

”Ultimele săptămâni ne-au adus în fața unor explozii de infecții. Poate părea paradoxal și ciudat că decidem să ridicăm restricțiile în această perioadă”, a mai spus primul ministru.

”Situația din Danemarca ne arată că avem o decuplare între numărul de infecții și cel al spitalizărilor, ceea ce este posibil datorită numărul mare de vaccinări și ale imunizării cu booster”, a completat ministrul Sănătății, Magnus Heunicke.

Circa 82% din populația de peste 12 ani a Danemarcei este vaccinată cu schemă completă, iar 50% dintre aceștia au primit deja și cea de-a treia doză.



Citeste si